Ni on nije nevinašce kako se predstavlja, užasan bezobrazluk Bellinghama nad Rakitićem!

Hrvat srećom dobro prošao

Ni on nije nevinašce kako se predstavlja, užasan bezobrazluk Bellinghama nad Rakitićem!

Endin Čaušević

Sevilla i Real Madrid remizirali su večeras rezultatom 1:1 u derbiju desetog kola španske La Lige, a utakmicu je obilježilo dosta varnica na terenu i verbalnih okršaja. Također, izdvojio se i bezobrazan potez Judea Bellinghama zbog kojeg na svu sreću Ivan Rakitić nije teže povrijeđen.

Utakmice Seville i Real Madrida su tradicionalno pune varnica i okršaja na terenu, a tako je bilo i večeras na Ramon Sanchez Pizjuanu gdje su na kraju stari rivali podijelili bodove.

U ovim okršajima prednjačio je Sergio Ramos koji je u prvom poluvremenu imao skoro fizički obračun s Rudigerom, a i u finišu meča bio je u centru pažnje kada su igrači Seville krenuli na Viniciusa Juniora.

Upravo u toj gužvi istakao se Ivan Rakitić koji je zaustavio saigrače da ne naprave neku glupost i smirio ih je iako je bilo vidno da ih je Vinicius nečim uspio itekako da isprovocira.

I nekoliko minuta kasnije u centru pažnje bio je Rakitić, ali ovaj put on je bio žrtva nevjerovatnog bezobrazluka Bellinghama i na svu sreću Hrvat nije teže povrijeđen u toj situaciji.

Oglasi

Naime, u 92. minuti Rakitić je uklizao i uzeo loptu ispred Engleza, a mladi veznjak Reala ga je potom namjerno nagazio i to na koljeno zbog čega je hrvatski igrač ostao u bolovima da leži na terenu.

Svi su bili sigurni da će Bellingham dobiti žuti karton i čak da bi VAR mogao reagovati zbog potencijalnog crvenog kartona, no na šok i nevjericu svih na stadionu na kraju je Englez prošao bez opomene.

[twitter]https://twitter.com/mcriamfcb/status/1715808802958659633[/twitter]

To je izazvalo bijes navijača Seville koji smatraju da bi Rakitić sigurno bio isključen da je situacija bila obratna.

Na usporenom snimku vidjelo se koliko je to bio bezobrazan i žestok prekršaj, a na svu sreću Rakitić nije zadobio povredu i uspio je da odigra meč do samog kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da je Rakitić bio večeras vjerovatno igrač utakmice jer je odigrao sjajan meč i imao je nekoliko odličnih poteza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Izuzetno sam ga volio gledati dok je bio u Dortmundu gdje je zaista na najboljii moguci nacin pokazivao svoju fudbalsku vjestinu,gdje je pokazivao postovanje prema sudijama i svojim sportskim protivnicima ali prelaskom u Real to se promijenilo.Talenat i golovi jesu tu ali je sve manje fer pleja u njegovoj igri.To sam primijeti vec na par utakmica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti