Najbizarnija utakmica ikad: Real Madrid je jednom igrao meč koji je trajao svega šest minuta

Nezaboravna scena iz ere Galaktikosa

Najbizarnija utakmica ikad: Real Madrid je jednom igrao meč koji je trajao svega šest minuta

E. Čaušević

Real Madrid je početkom 21. stoljeća zbog legendarnih Galaktikosa sigurno bio najpopularniji klub na svijetu.

Kraljevski klub je tada u svoje redove doveo nekoliko nevjerovatnih pojačanja među kojima su bili igrači poput Ronalda, Zidanea, Figa, Beckhama, Owena... Real je tada bez sumnje bio najpopularniji klub na svijetu, a jedan meč iz ere Galaktikosa se posebno pamti.

Naime, Galaktikosi su odigrali jedan od najbizarnijih mečeva na Santiago Bernabeu koji je trajao samo šest minuta. Tada je Real igrao protiv Real Sociedada i utakmica je na kraju završena rezultatom 2:1.

Meč ova dva kluba igrao se u januaru 2005. godine i sve je bilo kako treba, ali je potom u 86. minuti sudija prekinuo utakmicu nakon što je neko dojavio da je postavljena bomba na stadionu Real Madrida.

Svi navijači i igrači su morali biti evakuisani sa stadiona zbog dojave da je postavljena bomba, a policija je nekoliko sati pretraživala cijeli stadion i na kraju je utvrđeno da je to bila lažna uzbuna.

Em 2004, Bernabéu sofreu ameaça de bomba e precisou ser evacuado em meio a  jogo do Real

Oglasi

Meč se te noći nije mogao nastaviti i odlučeno je da se završi tek nekoliko sedmica kasnije. Sociedad je doputovao u Madrid zbog samo šest minuta utakmice koliko je trebalo da se odigra.

Navijači su ponovo došli na Bernabeu i zadržali se kraće nego ikad. Utakmica je nastavljena u 87. minuti, a samo šest minuta kasnije sudija je svirao kraj meča.

No, i u tih šest minuta navijači Reala su se radovali. Naime, rezultat do prekida utakmice bio je 1:1, a Real Madrid je kada je meč nastavljen nekoliko sedmica kasnije uspio da dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U samom finišu meča Ronaldo je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Zidane koji je zabio gol za 2:1 i važna tri boda Real Madrida koji se tada borio za titulu prvaka s Barcom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576541640
REAL MADRID je oduvjek bio i jest i bit ce najpopularniji i najbolji nogometni klub svih vremena!!! ne samo pocetkom 21. Stoljeca!!
3 0
Klicko
Za 6 minuta izborio penal hahahaha.Ovo samo može real smradrid hahahahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti