Zastave su već spremne, slijedi dan istine: Luka Modrić u naredna 24 sata napušta Real Madrid?

Hrvat će imati posljednju riječ

Zastave su već spremne, slijedi dan istine: Luka Modrić u naredna 24 sata napušta Real Madrid?

Admin Čaušević

Luka Modrić bi u posljednjim danima prijelaznog roka mogao napustiti Real Madrid. Moguća je jedna jedina moguća destinacija. Taj scenarij je nagovijestio ugledni AS koji je itekako upoznat sa dešavanjima u Kraljevskom klubu.

U tekstu posvećenom Modriću AS je iznio određene podatke koji su itekako zabrinjavajući za Modrića, ali ono što je privuklo više pažnje je mogući odlazak.

Od 32 Realove utakmice ove sezone Hrvat je bio zamjena na čak njih 17. Utvrdio je to As uz naglasak da je iskusni veznjak pao na hijerarhiji.

Tako u posljednje vrijeme i neki igrači sa slabijom reputacijom dobijaju minutažu pa je tako ispred čak i Dani Ceballos igrao protiv Las Palmasa prije kapitena Vatrenih.

Oni koji nikako ne gube nadu od dovođenja Modrića su svakako Saudijci. Koliko raširenih ruku čekaju 38-godišnjeg veznjaka pokazali su prilikom španskog Superkupa.

Oglasi

Ljubitelji fudbala u Saudijskoj Arabiji su tokom mečeva protiv Atletica i Barcelone izvisili niz zastava sa likom sada već čuvenog hrvatskog veznjaka i sigurno će učiniti sve da ga dovedu.

Prošlog ljeta su mu nudili 300 miliona eura za tri godine, ali ih je Modrić odbio radi Reala, međutim sada je situacija potpuno drugačija.

AS piše da će Saudijci pokušati i do kraja prijelaznog roka, a posljednju riječ će svakako imati Modrić pa se ne isključuje i bombastičan transfer.

Kao što je poznato bivši fudbaler Dinama i Zrinjskog je tiha patnja Al Hilala koji ga silno želi u svojim redovima.

Oglasi

Sa druge strane u Realu su opušteni i vjeruju da će na posljednje sjedenje na klupi Modrić reagovati sjajnim partijama na terenu.

Pošto nije dobio ni minuta na dva posljednja meča i pticama na grani je jasno da se nešto čudno dešava sa Modrićem i možda nagovještava apsolutno šokantan transfer.

Prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do ponoći 30. januara zbog čega će utorak i biti dan istine za eventualnu najveću bombu u zimskom prijelaznom roku.

Modrić je Güleru na treningu Reala dao životni savjet: "Čuj mali, moraš da..."

Prije ili kasnije doći će njegovo vrijeme i zbog toga turski talenat Arda Güler ne želi srljati niti žuriti, marljivo radi čekajući "svojih pet minuta".

Prošlog ljeta je Real platio 20 miliona eura Feneru za turskog reprezentativca, ali je imao dosta nesreća i čak tri povrede, pa je debitovao tek početkom 2024. godine. Carlo Ancelotti mu pomalo daje minutažu, a prvi put bio je starter u Kupu kralja protiv niželigaša.

Oglasi

Turčin ima sreću da sarađuje sa nekim najboljim fudbalerima svijeta, a posebne savjete dobija od hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, od kojeg naravno može mnogo toga da nauči.

Hrvat je uglavnom taj koji najviše usmjerava Gülera i pokušava od njega stvoriti velikog igrača. Madridski portal Defensa Central tvrdi da mu je na treningu proteklih dana dao neke važne savjete.

"Čuj mali, moraš igrati s dva dodira, maksimalno, ključno je da imaš slobodu na terenu, da asistiraš ili pucaš", riječi su koje je Modrić izgovorio svom mlađem saigraču kako bi mu pomogao da poboljša svoju igru.

Hrvat je uvjeren u Ardin talent, ali zna i da je pred njim jako dug put. Ipak, ima samo 18 godina i sasvim sigurno dovoljno vremena ispred sebe, a u Madridu niko ne želi da žuri s njim i da ga stavlja pod veliki pritisak.

Oglasi

Spominjalo se da bi Turčin mogao biti poslan na posudbu, što nije isključeno, ali ipak vjeruje se da će ostati s ekipom Reala i da će svakako dobijati priliku za igru sve češće.

Svoj komentar na igre Arde Gulera dao je i trener Kraljeva, Carlo Ancelotti.

"Odigrao je sat vremena na dobrom nivou. Očigledno je da nije fizički spreman, ali je kvalitet pokazao u prvom poluvremenu. Već sam rekao da moramo biti strpljivi s njim", rekao je italijanski stručnjak nakon utakmica u Kupu kralja protiv niželigaša Arandine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od njega se očekuje da u budućnosti zajedno sa Judeom Bellinghamom bude jedan od lidera Reala i da u tandemu s Englezom drži vezni red Reala, što godinama već čine Modrić i Toni Kroos.

Upravo Modrića Arda gledao kao svog idola, te je prije dolaska u Madrid rekao: "Luka Modrić je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedva čekam da zaigram pored njega. Siguran sam da ću puno učiti od nekoga kao što je on".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti