Fudbalera Reala pitali zašto napušta klub: "A šta ću? Vinicius, Rodrygo, Mbappe, Bellingham..."

Jasno mu je sve

Fudbalera Reala pitali zašto napušta klub: "A šta ću? Vinicius, Rodrygo, Mbappe, Bellingham..."

Edmir Škorić

Konkurencija u Real Madridu je zaista velika i sve pozicije dobro su popunjene, a naročito ofanzivni dio, gdje će madridski klub od naredne sezone biti ubjedljivo najjači.

Vinicius i Rodrygo imali su sjajnu sezonu predvodeći ofanzivni dio Reala, ali i veznjak Jude Bellingham je pokazao da može da bude jednako opasan, pa je već u prvoj sezoni u Madridu 20-godišnji Englez postigao 19 ligaških i četiri gola u Ligi prvaka.

U Madridu čekaju i dolazak Kyliana Mbappea, kojeg će klub predstaviti nakon što se završi Euro u Njemačkoj. Tu je i dalje iskusni Joselu, ofanzivno dosta pomažu i Brahim Diaz te Federico Valverde, Arda Guller...

Naravno, ne treba zaboraviti da dolazi i 17-godišnja "brazilska zvijer" Endrick, napadač koji je oduševio cijeli svijet svojim nedavnim nastupima za Brazil, no pitanje je hoće li se na njega odmah računati u Madridu ili će se ići postepeno...

Kako god, mladom napadaču Ikeru Bravu jasno je da nema šta da traži u ovako ofanzivno jakom timu. Ovaj 19-godišnjak član je Reala, ali je igrao na posudbi za juniore Bayer Leverkusena. Sad kada je posudba završena, U19 reprezentativac Španije odlazi iz Madrida.

Oglasi

"Sada tražim projekt u kojem mogu igrati i osjećati se važnim. Možda se s dobrim brojkama za dvije ili tri godine mogu jednog dana vratiti u Real Madrid", rekao je Bravo u razgovoru za Marcu, dodavši:

"Sada su tu Mbappe, Vini, Rodrygo, Jude... nema mjesta za igrače iz akademije. Moram da idem dalje".

Tokom svog vremena na Santiago Bernabeu, španski igrač nije uspio upisati nastup za prvu momčad. Odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima za Real Madrid Castillu, postigavši ​​tri gola i nijednu asistenciju.

Po svemu sudeći će se vratiti u Njemačku i nastaviti sa Bayerom, u nadi da će kasnije uvjeriti čelnike Reala da su pogriješili što mu nisu vjerovali.

Hrvat mu bolji od Zidanea; Bellinghamu ponudili da bira između Modrića i Kroosa: "To je kao da..."

Jedna sezona u dresu Real Madrida Judea Bellinghamu je bilo dovoljna da postane jedna od najboljih svjetskih veznjaka i ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte u narednim godinama.

Oglasi

Bellingham se tokom reprezentativnog okupljanja Engleske suočio sa pitanjem da bira između legendarnih veznjaka. Iz svega se da zaključiti da mladi Englez jako cijeni Luku Modrića.

Veznjaka Reala je stavio Zinedinea Zidanea ispred Andree Pirla, Xavija Hernandeza i Andresa Inieste, a kada je birao između Francuza i Modrića izabrao je Hrvata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već naredno izbor je Bellinghama ostavio ni na nebu ni na zemlji pošto mu je ponuđeno da bira između Modrića i Tonija Kroosa, igrača s kojim je briljirao u dresu Reala.

"To je kao da biraš između mame i tate", kroz smijeh je rekao Englez te zatim dodao da je nemoguće izabrati jednog između njih dvojice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi