Laporta donosi radikalnu promjenu u Barceloni, na snagu stupa od 30. juna

Ogranjičenje plata

Laporta donosi radikalnu promjenu u Barceloni, na snagu stupa od 30. juna

E. Škorić

Otkako je Josep Bartomeu (58) podnio ostavku na mjesto predsjednika Barcelone, ovaj klub ima problema s ograničenjem plata koje je nametnula La Liga.

Katalonci su dosegli granicu postotka koji zahtijeva La Liga, 70%, a u posljednje vrijeme moraju se odreći igrača ili sniziti plate kako bi mogli registrovati nove igrače da igraju utakmie domaćeg prvenstva.

Kako bi osigurao da se ekipa izvuče iz ove situacije, aktualni predsjednik Joan Laporta pripremio je radikalnu mjeru. Prema katalonskom "Sportu" , čelnik kluba s Camp Noua nametnut će ograničenje plata od 10 miliona eura godišnj.

Novo pravilo na snagu će stupiti 30. juna. Kako bi osigurao da može i dalje privlačiti superzvijezde, čije plate daleko premašuju spomenuti iznos, Laporta će svojim ugovorima dodavati bonuse za učinak, ali osnovna plata bit će fiksirano limtirana na 10 miliona eura.

Joan Laporta je također sklopio pakt o "nenapadanju" između Barcelone i Real Madrida.

Barcelona i Real Madrid imaju najveće nogometno rivalstvo, ali to nije zaustavilo neke transfere iz jednog u drugi klub, koji se u Španiji doživljava kao prava izdaja.

Kako navodi Marca, predsjednici najvećih španskih timova posljednjih mjeseci neprestano razgovaraju o ovoj temi. Njih dvojica su postigli dogovor, doduše samo usmeno, kojim je svaki jamčio da neće pokušati dovesti igrača iz protivničkog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedini slučaj u kojem bi jedan od dva španska velikana mogao napraviti takav transfer bio bi tek kada željeni nogometaš uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora.

Ostaje za vidjeti hoće li se usmeni dogovor poštivati, s obzirom da se posljednja takva izdaja dogodila 2007. godine, kada je Javier Saviola iz Barcelone prešao u Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
A Messi 80 mill godisnje
3 3
Ecosport
Sa takvom politikom možeš kratkoročno. Nisu agenti budale da pristanu na takve bonuse koji im nisu zagarantovani jer se nikad ne zna šta će tim postići. To se može raditi sa slabijim igračima i igračima iz svog podmlatka sve dok im cijena ne naraste.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti