Real rutinski počistio Valenciju, Benzema postigao 300. gol za Kraljeve

Valencia nije imala šanse u Madridu

Real rutinski počistio Valenciju, Benzema postigao 300. gol za Kraljeve

E. Ganibegović

Real Madrid je večeras u 20. kolu španske Primere s 4:1 savladao Valenciju.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo tek u 41. minuti. Luka Modrić je primio pas na rubu šesnaesterca Valencije i šutirao, no na njegovu nesreću, pogodio je samo prečku.

Ipak, da vidimo gol u prvih 45 minuta pobrinuli su se Alderete i Benzema. Ovaj prvi pravi penal, a drugi ga realizuje za prednost Kraljeva od 1:0. Bio je to 300. gol Karima Benzeme u dresu Real Madrida.

Karim Benzema je postigao 300. gol za Real Madrid. Kakva igračina.

Posted by SportSport on Saturday, January 8, 2022

Gol Francuza pogledajte klikom OVDJE.

Kako se završilo prvo poluvrijeme, tako je počelo drugo - golom Real Madrida. Sjajnu solo akciju napravio je Vinicius Junior i poslao loptu iza leđa golmana gostiju. OVDJE pogledajte taj gol.

Oglasi

Isti igrač je u 61. minuti prvi naletio na jednu odbijenu loptu i glavom pospremio loptu u gol Valencije za nedostižnih 3:0. Drugi gol Brazilca pogledajte OVDJE.

U 63. minuti konačno prijeti i Valencia. Daniel Wass je šutirao, ali Courtois se ističe sjajnom odbranom.

Da gosti dođu do utješnog gola pobrinuo se Ferland Mendy. Napravio je penal, Guedes šutira, Courtois brani, ali iz drugog pokušaja Guedes nije mogao promašiti i bilo je to 3:1. Portugalčev pogodak pogledajte klikom OVDJE.

Mendy se ubrzo iskupio za napravljen penal, s obzirom na to da je u 88. minuti asistirao Benzemi koji pogađa za konačnih 4:1. OVDJE je njegov 301. gol za Kraljeve.

Real Madrid je ovom pobjedom stigao do 49. boda na prvom mjestu, osam više od Seville, ali i dvije utakmice više od andaluzijskog tima. Valencia je s 28 bodova na 9. mjestu.

U narednom kolu Real Madrid dočekuje Elche, no prije toga igra utakmicu španskog Superkupa protiv Barcelone, te utakmicu Kupa Kralja u gostima kod Elchea.

Valencia će dočekati Sevillu, a uoči tog meča u Kupu Kralja igrat će protiv Atletico Balearesa u Kupu Kralja, koji je iznenađujuće izbacio Celtu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 20. kolo:

Real Madrid - Valencia 4:1 (Benzema (P) 43', 88', V. Junior 52', 61'; Guedes 75')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Znaš na šta je ova nekada prejaka liga spala kad vidiš ko je prvi strijelac iste.Panjzema prvi strijelac lige.Zamisli se i ponovi to...
3 25
Klicko
Jašta.Razbij protivnika penalom.Nisu džabe penal madrid.Hehe
5 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti