Real potvrdio transfer: Kovačić postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena

Chelsea doveo Hrvata

Real potvrdio transfer: Kovačić postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena · Zvanično

Edmir Škorić

Chelsea je danas najavio potpisivanje Matea Kovačića iz Real Madrida, čime je njegova posudba iz prošle sezone pretvorena u trajni aranžman.

Dvadesetpetogodišnjak je stavio na papir petogodišnji ugovor, pa je sada i zvanično igrač Chelseaja do ljeta 2024. godine.

Unatoč zabrani transfera, Chelsea je očigledno imao dopuštenje da dovrši ovaj posao budući da je vezni igrač već bio u posjedu kluba zahvaljujući posudbi. Iako se trebao vratiti u Real 30. juna, Chelsea je na vrijeme iskoristio opciju njegove kupnje.

Vjeruje se da je Realu pripalo 50 miliona eura, ali dosta toga ovisit će i o bonusima. Kovačić je na taj način postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena, a prethodno je rekord držao upravo Kovačić kojeg je Real doveo iz Intera za 35 mil. eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kovačić je odigrao 51 utakmicu prošle sezone u Chelseaju i prikupio je puno više minuta nego u tri godine boravka u Madridu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

foco
Ozenio se Causevic. pa niste napisali. onaj iz novog nekog grada ,jao pa nemogu da vjrujem propust portala.Steta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi