Real se vratio starim navikama, Betis ponovo napustio Santiago Bernabeu neporažen
Real je upisao i peti remi u 12 odigranih utakmica

Ekipa Zinedinea Zidanea je nakon visoke pobjede u prošlom kolu ponovo kiksala

Real se vratio starim navikama, Betis ponovo napustio Santiago Bernabeu neporažen

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je u 12. kolu La Lige na Santiago Bernabeuu ugostio Betis i odigrao 0:0.

Kraljevski klub je od prve minute krenuo u napad, a u 8. je Eden Hazard postigao gol, ali je on nakon asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

I nakon toga su se nastavili napadi Reala, ali su i gosti zaprijetili u 22. minuti preko Fekira koji je ipak bio neprecizan.

Domaći su do kraja prvog poluvremena pokušavali postići gol, ali u tome nisu uspjeli pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak nije donio puno promjena, Real je i dalje napadao, a Mendy je imao sjajnu priliku u 64. minuti kada je sjajno istrčao kontru i našao se oči u oči sa golmanom gostiju, ali je šutirao pored gola.

Navijači kluba iz Madrida su se ponadali da će njihov tim možda doći do gola iz penala u 82. minuti kada je igrač Betisa igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudija i nakon pregleda VAR snimke nije pokazao na bijelu tačku.

U završnici je Vinicius u par navrata imao sjajnu priliku da donese pobjedu Realu, ali je golman gostiju ponovo bio na visini zadatka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga su domaći još nekoliko puta zaprijetili, ali se rezultat nije promijenio pa je ostalo 0:0.

Real je tako propustio priliku da iskoristi kiks Barcelone pa sada oba kluba na vrhu tabele imaju po 22 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Tačno sam navijao da real pobijedi, jer ako Barsa opet osvoji ligu onaj konj od trenera neće dobit otkaz. Ove sezone će bit titula sa najmanje bodova nebitno ko osvojio.
5 4
Dobojlija
Poslije evropskog prvenstva,nije lud da sada preuzme Barcu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije