Ancelotti nije htio povesti Benzemu u San Sebastian, a Marca je otkrila i razlog takve odluke

Francuz neće igrati protiv Sociedada

Ancelotti nije htio povesti Benzemu u San Sebastian, a Marca je otkrila i razlog takve odluke

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida igraju večeras u gostima protiv Real Sociedada u okviru 33. kola španske La Lige, a mnogi su vidjeli da Karim Benzema uopšte nije otputovao s ekipom za San Sebastian iako nije povrijeđen. No, španski mediji saznali su zašto Francuz neće biti u konkurenciji za večerašnji meč.

Real Madrid ima 11 bodova zaostatka u odnosu na lidera Barcelonu i čini se da je borba za prvaka u Španiji već riješena iako je sigurno da Kraljevi neće odustati sve dok budu imali i teoretske šanse.

Kraljevski klub večeras očekuje teško gostovanje u San Sebastijanu kod Real Sociedada koji se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka i sigurno je da će večeras pokušati da došu do pobjede protiv Madriđana.

Ono što je posebno obradovalo navijače Sociedada jeste vijest da Karim Benzema neće igrati u večerašnjoj utakmici.

Benzema je i ove sezone najbolji igrač Real Madrida, a u prošlom meču protiv Almerije zabio je hat-trick i uključio se u borbu s Robertom Lewandowskim za titulu najboljeg strijelca u španskog prvenstvu.

Oglasi

Očekivalo se da Benzema večeras pokuša nastaviti golgeterski niz, no potom je Real Madrid objavio igrače na koje će Carlo Ancelotti računati u ovom susretu i na iznenađenje svih na listi nije bilo Benzeme.

Benzema je po četvrti put postao otac prije nekoliko dana jer je dobio dijete s manekenkom Jordan Ozunom, ali to nije razlog zbog čega ga je Ancelotti poštedio u večerašnjem meču.

Ugledna Marca potvrdila je da Benzema nije povrijeđen, ali Ancelotti je odlučio da ga odmori jer Real Madrid za vikend očekuje finale Kupa kralja protiv Osasune i želi da Francuz bude maksimalno spreman za taj susret.

Benzema ima već 35 godina i Ancelotti je svjestan da ga mora odmoriti u pojedinim mečevima jer Realu slijedi paklena završnica sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored finala Kupa kralja naredne sedmice Kraljevi igraju i prvi susret polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Ancelotti ne želi rizikovati da se Benzema eventualno povrijedi i zbog toga ga s ekipom nije poveo u San Sebastian.

Podsjećamo, utakmica između Real Sociedada i Real Madrida igra se s počekom u 22 sata.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
A jesi li ti Boga ti glup ili mene ovdje zajhebavaš, čovječe Bosančerosi može li se do vašeg mozga doći? Od početka haveru sezone, od poečtka, čitaj malo šta pišem ba umjesto što odmah kakiš, kakvi ste vi bolidi pa nmg vjerovat da vam čovjek sve mora crtati jebhote država.....
1 0
NoSikiriky
Benzema je ove sezone gori od Neymarovih svih sezona....Bože Sačuvaj, ne može 3 utakmice u komadu sastavit..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi