La Liga ima neočekivanog lidera nakon 11. kola
Foto - EPA

Real Sociedad na vrhu

La Liga ima neočekivanog lidera nakon 11. kola

M. Šljivak

Ekipa Real Sociedada savladala je večeras kao gost u Vigu ekipu Celte sa 2:0 i zadržala je prvo mjesto na tabeli španske La Lige.

Tim iz San Sebastiana ove sezone igra zaista odlično. Večeras su stigli do sedme pobjede i nakon 11 odigranih kola drže prvo mjesto na tabeli.

Susret na Balaidos stadionu u Vigu riješen je u drugom poluvremenu kada je Real postigao oba pogotka večeras.

Do vodstva gosti dolaze u 55. minuti. Izveli su lijepu akciju, a završio ju je Alexander Isak za prednost od 1:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 79. minuti. Nakon kornera najbolji u skoku je Aritz Elustondo za konačan rezultat susreta od 2:0.

Real Sociedad nakon 11 odigranih utakmica ima 24 osvojena boda i prvi je na tabeli ispred Real Madrida (utakmica manje), te Seville i Betisa koji imaju po 21 bod.

Celta je trenutno na 14. mjestu sa 10 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 11. kolo:

Celta - Real Sociedad 0:2

Top Komentari

Klicko
Očekuj neočekivano i ne sekiraj se :D
0 2
DR.Gazija.
Zelimo vise tekstova o SOCIEDADU, godinama igraju Evropska takmicenja, dom nas vi smarate kako je AR678AL skocio na 9 mjesto..malo OBJEKTIVNOSTI, nije na odmet..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi