Selektor Ukrajine o duelu sa Bosnom i Hercegovinom: Moramo se dobro spremiti za Bosance

Rebrov zna šta ga čeka

Selektor Ukrajine o duelu sa Bosnom i Hercegovinom: Moramo se dobro spremiti za Bosance

Esmer Oštraković

Polufinalnu utakmicu u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Zenici će odigrati Bosna i Hercegovine i Ukrajina.

Jedna od ove dvije selekcije, naravno ona koja ostvari pobjedu, igrat će u finalu baraža protiv boljeg iz duela Izraela i Islanda.

O polufinalnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine govorio je selektor Ukrajine Sergij Rebrov.

"Ranije sam rekao da nije važno koga ćemo dobiti u baražu. Dobili smo Bosnu i Hercegovinu i pripremit ćemo se za njih. Rano je da kažemo bilo šta jer je pred nama tri ili četiri mjeseca priprema za utakmicu. Veoma je važno da svi igrači budu spremni za baraž", rekao je Rebrov, te je nastavio:

"Tokom ovih mjeseci gledat ćemo naše, ali i protivničke igrače. Jako dobro poznajem reprezentaciju Bosne i Hercegovine, oni su skupina dobrih igrača. Iako nisu igrali dobro u ovim kvalifikacijama, veoma su dobri", kaže Rebrov.

Oglasi

Nakon toga Rebrov je upitan i koga bi volio u eventualnom finalu, Izrael ili Island.

"Nemam posebnu želju. Moramo proći Bosnu i Hercegovinu, a onda bi igrali kod kuće. Veoma je važna podrška navijača. Ali moramo se jako dobro pripremiti za duel sa Bosancima, samo ta utakmica je sada važna", završio je Rebrov.

Jasno je da ne želi selektor Ukrajine da razmišlja o eventualno finalu sve dok se ne odigra utakmica protiv naše reprezentacije. Konstantno je selektor Ukrajine spominjao našu reprezentaciju uprkos tome što pitanje nije bilo vezano za Bosnu i Hercegovinu.

Rebrov smatra da je trebao biti penal za Ukrajinu protiv Italije

Ukrajina je mogla i direktno da se plasira na Evropsko prvenstvo da im je dosuđen penal protiv Italije u utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2024.

Tu situaciju komentarisao je Rebrov nakon utakmice protiv Italije koja je igrana prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Mislio sam da je penal, ali postoji sudija i VAR, nismo mi ti koji odlučujemo. Sudija nije pozvan da provjeri snimak”, rekao je selektor Ukrajine Rebrov.

“Po mom mišljenju, to je bio penal. VAR nije smatrao prikladnim pozivati ​​sudiju ispred ekrana, mi tu ništa ne možemo", dodao je bivši reprezentativac Ukrajine.

Top Komentari

Deepy
Prejaka je Ukrajina, jedna od top 10 ekipa Europe...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi