Chelsea je danas završio najvažniji posao ovog ljeta

Reece James ostaje u klubu

Chelsea je danas završio najvažniji posao ovog ljeta

Endin Čaušević

Chelsea je ovog ljeta bio izuzetno aktivan što se tiče prelaznog roka.

Plavci su odlučili napraviti velike promjene u igračkom kadru ovog ljeta, te su potrošili skoro 300 miliona eura na pojačanja što je zaista nevjerovatna suma novca.

Thomas Tuchel je insistirao na mnogim pojačanjima i čelnici kluba su mu ispunili želje, ali sigurno da je sada na njemu ogroman pritisak jer londonski klub neće imati baš mnogo prava na kiks.

Međutim, navijači Chelseaja smatraju da je klub i pored velikih pojačanja danas završio najveći posao.

To je ostanak Reecea Jamesa koji je s ekipom Chelseaja odlučio da produži ugovor, te će ostati na Stamford Bridgeu čak do ljeta 2028. godine.

Oglasi

Ovaj 22-godišnji desni bek je imao s Plavcima ugovor do ljeta 2025. godine, ali nakon fantastičnih partija u prošloj sezoni klub je odlučio da ga nagradi, te je danas potpisao novi ugovor.

Naravno, James će sada imati i znatno veću plaću nego što je to bio slučaj prethodni period, ali iz kluba nisu željeli da otkriju koliko će sada engleski reprezentativac zarađivati.

James je ponikao u dresu Chelseaja i za prvi klub debitovao je još 2019. godine. Prije toga sezonu je proveo na posudbi u Wiganu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, dobrim igrama u Chelseaju izborio se i za poziv u reprezentaciju Engleske za koju je debitovao prije dvije godine, te je uspio skupiti već 13 nastupa.

U dosadašnjem dijelu sezone James je za Chelsea odigrao pet mečeva u Premiershipu i zabio je jedan gol i dodao jednu asistenciju. U dosadašnjoj karijeri za Plavce je odigrao ukupno 128 utakmica i upisao je deset golova i 20 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646942280
Budući kapiten i svestran igrač, najbolji posao ovog ljeta što su uradili.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi