Red Army je za igrače Veleža imao posebnu poruku pred veliko finale sa Zrinjskim

Borba za trofej

Red Army je za igrače Veleža imao posebnu poruku pred veliko finale sa Zrinjskim

E. Škorić

Nogometaši Veleža remizirali su večeras sa Igmanom rezultatom 3:3 u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je bio favorit na svom terenu, ali je Igman uspio da se vrati u Konjic sa vrijednim bodom u borbi za opstanak.

Rođeni su gubili na startu meča, zatim su imali 3:1, ali Igman u nastavku sa dva gola dolazi do 3:3 i na kraju ostvaruje rezultat s kojim svakako može da bude zadovoljan.

Manje zadovoljni su domaćini s obzirom na sve okolnosti i na činjenicu da se i dalje kroz tabelu bore za treće mjesto i izlazak u Evropu.

Ipak, Velež ima priliku da ostvari svoje ciljeve kroz Kup takmičenje. Rođeni u srijedu igraju u Zenici protiv Zrinjskog finale Kupa i osim trofeja, imaju priliku da osvoje ulaznicu za evropska takmičenja.

U Mostaru se nadaju da će ponovo slaviti trofej Kupa BiH, pošto su ga osvojili i prije godinu dana, kada su u finalu pobijedili Sarajevo nakon penal drame.

Za Velež je to bio prvi trofej nakon dugih 36 godina čekanja pošto su Rođeni 1986. godine osvojili Kup Jugoslavije, a sada se navijači ovog kluba nadaju da će doći do još jednog.

Imat će jako težak zadatak jer ih u finalu čeka trenutno najbolja ekipa u BiH, aktuelni prvak Premijer lige i tim koji je rušio mnoge rekorde, gradski rival HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon utakmice protiv Igmana, navijači Veleža, Red Army, imali su poruku za svoje igrače, koje žele da ohrabre pred put u Zenicu.

"U glavi samo pobjeda", poručili su uz bakljadu i pjesmu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
kakvo "veliko finale", nema ni sarajva, ni želje.
3 2
user1659354598
Razbijte federalce iz predgradja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi