Favoriti za trofej u problemu: Zvijezde koje sigurno propuštaju Svjetsko prvenstvo

Turnir počinje za mjesec dana

Favoriti za trofej u problemu: Zvijezde koje sigurno propuštaju Svjetsko prvenstvo

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za tačno mjesec dana.

Prvi je to turnir koji će se igrati na jesen, s obzirom na to da su ljeti velike vrućine u Kataru, inače prvoj arapskoj zemlji koja će biti domaćin Mundijala.

San svakog fudbalera da svoju zemlju predstavlja na tom takmičenju, ali neki već znaju da im se to ove godine neće ispuniti jer su povrijeđeni.

Najviše problema ima Gareth Southgate, selektor evropskog viceprvaka Engleske. Kalvin Phillips već mjesecima muku muči s povredom ramena zbog koje nije mogao debitovati Manchester City.

Još jedan veliki udarac za Pepa Guardiolu i Southgatea je Kyle Walker koji je zaradio povredu trbuha tijekom utakmice protiv Manchester Uniteda i pod velikim je upitnikom za igranje u Kataru.

Trent-Alexander Arnold također se povrijedio početkom oktobra, te je morao izostati sedmicama zbog problema s gležnjem. Ušao je u posljednjoj utakmici protiv Manchester Cityja, ali nikako nije dobar znak za Engleze ako je nečije stanje još uvijek okruženo upitnicima mjesec pred početak turnira.

Oglasi

Reece James, koji se predlaže kao moguća alternativa Alexander-Arnoldu, također je povrijeđen i čini se da će morati operisati koljeno. 

U problemima je i Francuska. N'Golo Kante, 31-godišnji neumorni veznjak Chelseaja, pretrpio je povredu bedra još u augustu. Iako je Kante mogao započeti rehabilitaciju prije nekoliko sedmica i mogao se vratiti treninzima s individualnim planom treninga, francuski se igrač ponovno povrijedio prije nekoliko dana, a prema izvješću trenera ovaj put je problem puno veći.

Odlučeno je da je najbolja opcija operacija koja je obavljena u utorak. Nakon operacije, klub je izdao službeno saopštenje u kojem se navodi da ga čeka pauza od najmanje četiri mjeseca.

Izostanak Kantea je potvrđen, a Trikolori se još uvijek nadaju zdravom Pogbi. On se ljetos vratio u Juventus iz Manchester Uniteda no još uvijek nije debitovao jer je povrijedio koljeno.

Oglasi

Tada su mu predlagali operaciju kao rješenje, no on je to odbio jer bi oporavak od operacije trajao toliko dugo da sigurno ne bi mogao zaigrati na Mundijalu.

Juventus je prije nekoliko dana objavio da se Pogba vratio treninzima i postoji nada da će ipak zaigrati u Kataru. Nagađa se da bi trebao igrati već protiv PSG-a početkom novembra.

Iz Juventusa problemi dolaze i u selekciju Argentine. Angel di Maria je povrijeđen protiv Maccabija u posljednjoj utakmici Lige prvaka i morao je teren napustiti već u ranoj fazi utakmice. Prema prvim informacijama ne radi se o težoj povredi, no svakako je pod upitnikom.

Paulo Dybala je prije nekoliko dana pretrpio povredu bedra, a prema izvješćima moguće je da će morati izostati šest do osam sedmica. Budući da Argentina svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra 22. novembra, moguće je da neće biti spreman za taj meč, no da će se naknadno priključiti ekipi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Još jedan igrač Rome neće igrati na Mundijalu, a to je Giorginio Wijnaldum koji se teško povrijedio još na početku sezone i reprezentacija Holandije će u napad na svoj prvi trofej prvaka svijeta krenuti bez njega.

Ronald Araujo je odavno povrijeđen i neće igrati za Urugvaj na prvenstvu, prije nekoliko dana potvrđen je i izostanak Jote u Portugalu, Richarlison iz Tottenhama teško da će ostvariti dječački san i zaigrati za Brazil na Mundijalu, a pod upitnikom za Njemačku je Leroy Sane. 

Top Komentari

user1658611289
Al najjače mi je kad ovako stave anketu novinari na ovom portalu a u anketi nema četverostrukog svjetskog prvaka i osmorostrukog finaliste mundijala ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi