Mbappe dao tri gola Reimsu, pa doživio šok kada je nakon meča pročitao izjavu Luisa Enriquea

Nije to baš očekivao

Mbappe dao tri gola Reimsu, pa doživio šok kada je nakon meča pročitao izjavu Luisa Enriquea

E. Škorić

PSG je danas u utakmici 12. kola francuske Ligue 1 gostovao u Reimsu i u derbiju ove runde razbio domaćina, makar rezultatski, pošto je bilo 3:1.

Parižani su prije nekoliko dana izgubili u Milanu meč Lige prvaka, ali su u prvenstvu nastavili s dominacijom. Ostvarili su uvjerljivu pobjedu i vratili se na vrh tabele sa 27 bodova.

Na Parku prinčeva žele samo titulu i ništa drugo ih trenutno ne zanima. S obzirom da u svojim redovima imaju Kyliana Mbappea, teško da će ih iko spriječiti na tom putu ove sezone iako znaju tu i tamo kiksati kada se to ne očekuje.

Mbappe je briljirao i danas, zabio je tri gola. Bio je strijelac u 3., 59. i 82. minuti, ali ni to nije bilo dovoljno da dobije pohvale. Sada će svakako biti šokiran kada pročita izjavu trenera PSG-a Luisa Enriquea nakon meča.

"Nisam baš zadovoljan Kylianom Mbappeom danas. Nemam šta da kažem o golovima, ali on može više da pomogne timu, na drugačiji način. Razgovarat ću s njim o tome. Kylian je jedan od najboljih na svijetu, ali treba nam više, želim da uradimo više", dao je neočekivanu izjavu španski stručnjak.

Kylian Mbappe i PSG taman izgladili odnose, kako će se sada Francuz ponašati?

Pitanje je kako će zvijezda prihvatiti ove kritike i riječi bivšeg trenera Barcelone i da li će mu to biti motiv više ili će podići nos i dodatno pogoršati ionako ne baš dobar odnos sa klubom.

Podsjetimo da je Francuz meta Real Madrida, da je odlučan da na ljeto kao slobodan igrač napusti Pariz. Klub ga je početkom sezone suspendovao jer je odbijao novi ugovor, ali su izgladili odnose.

Za sada nije poznato kakav je plan, ali u PSG-u i dalje naivno vjeruju da će igrač prihvatiti novi ugovor, a da će ga onda na ljeto po nekoj visokoj cijeni prodati Realu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S druge strane, postoji u Parizu strah da će Mbappe i Real u tajnosti sklopiti dogovr i da će fudbaler na ljeto bez odštete potpisati za španskog velikana.

Sapunica oko Mbappea traje odavno, ali sve to nije ga omelo i nastavio je da briljira na terenu. S današnja tri gola, došao je na brojku od 12 golova na 14 mečeva, od čega 10 u Ligi 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi