Neki dan igrao na Grbavici, a sada pozvan u reprezentaciju Francuske: Saigrači su poskakali na njega

Dok je bio u krevetu

Neki dan igrao na Grbavici, a sada pozvan u reprezentaciju Francuske: Saigrači su poskakali na njega

Eldar Ganibegović

Ponajviše zahvaljujući svojim kolonijalnim osvajanjima, Francuska ima fudbalski tim iz snova. Igrači mahom porijeklom iz Afrike drže ovu selekciju u vrhu svjetskog fudbala, a upravo još jedan takav mladi igrač postaje velika zvijezda. Sada je dobio poziv u A reprezentaciju Francuske.

Sa samo 17 godina Warren Zaire-Emery velika je zvijezda. Standardni je prvotimac PSG-a, a u toj dobi čak je bio i kapiten mlade reprezentacije Francuske.

Prije manje od mjesec dana, 13. oktobra je s kapitenskom trakom na ruci i brojem osam na leđima, predvodio U-21 reprezentaciju Francuske do tijesne i teške 1:2 pobjede na Grbavici protiv odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu je skupio četiri nastupa za PSG, dva puta bio igrač utakmice, dva puta asistirao i postigao dva pogotka. Sada je stigla velika nagrada za to.

Naime, ovaj 17-godišnjak porijeklom iz Martinika dobio je poziv u A reprezentaciju Francuske. Didier Deschamps želi da ga vidi na djelu u novembru i vrlo vjerovatno na njega računa za EURO naredne godine.

Oglasi

Francuska je s maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica u grupi B ispred Nizozemske, Grčke, Irske i Gibraltara već obezbijedila EURO. Biti će to prilika za neko eksperimentisanje u novembru.

Naročito se to odnosi na utakmicu s Gibraltarom 18. novembra, gdje Zaire-Emeryja možemo očekivati i u startnoj postavi. Tri dana kasnije kvalifikacije će Francuska završiti gostovanjem u Grčkoj.

Znalo se u PSG-u i proslaviti kada je poziv za Zaire-Emeryja u pitanju. Ležao je na krevetu, kada su Mbappe i ekipa ušli trčećim korakom u njegovu sobu i poskakali na njega. Pogledajte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno je da je ovaj momak uz Tela, Barcolu, Kalimuenda i još neke fudbalere velika nada Francuske za budućnost. Na njemu je da se pokaže već za desetak dana. 

Top Komentari

Charliebrown
Pa i na Grbavici je igrao za reprezentaciju Francuske nije za Želju. Ja glupog naslova
2 1
Fjakxkfbw
Ni jedan jedini clanak o Zrinjskom... da je kojim slucajem Sarajevo ... ne bi bila ni jedna druga vijest na portalu. Uzas ste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi