Protivnik Borca u Evropi kupio igrača iz Schalkea

Reinhold Ranftl u Austriji

Protivnik Borca u Evropi kupio igrača iz Schalkea

E. Ganibegović

FK Borac nastup u Evropi počet će od drugog pretkola Konferencijske lige, a protivnik Banjalučana i zvanično je doveo igrača iz njemačkog Schalkea.

Žrijeb koji je obavljen prije nekoliko dana u Nyonu odlučio je da prvi protivnik Borca u Evropi ove sezone bude bečka Austria.

Ova dva kluba su automatski obezbijedila učešće u drugom pretkolu Konferencijske lige, te će preskočiti prvu fazu takmičenja.

Velikan iz Austrije ozvaničio je dolazak sjajnog pojačanja, a u pitanju je 31-godišnji desni bek Reinhold Ranftl.

On je proteklu sezonu također proveo u klubu iz Beča, a sada je Austria odlučila da otkupi njegov ugovor od Schalkea i zvanično postaje igrač ovog kluba.

Ono što također može radovati stručni štab austrijske ekipe jeste to da može pokriti i stoperske pozicije po potrebi, pa se može reći da su dobili polivalentnog igrača.

Oglasi

Minule sezone on je u dresu Austrije nastupio 44 puta i dodao četiri gola uz pet asistencija što je sjajan učinak za jednog beka. 

Ranije u karijeri igrao je za LASK iz Linza, Wiener Neustadt, Sturm, TSV Hartberg, Fehring i Kapfenstein. 

Spomenimo i to da je šest puta igrao za reprezentaciju Austrije, a upisao je i jedan nastup u U-21 selekciji ove zemlje. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Inače, prva utakmica Austrije i Borca igra se 27. jula u Beču, dok će revanš u Banjoj Luci biti igran sedam dana kasnije, trećeg augusta. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi