Pobjegao iz Reala, pa se pokajao i sad bi se vratio, ali Ancelotti ne da: "Za njega nema mjesta"
Renier nije u planovima italijanskog stručnjaka (Foto: EPA)

Brazilac u problemu

Pobjegao iz Reala, pa se pokajao i sad bi se vratio, ali Ancelotti ne da: "Za njega nema mjesta"

Midhat Šljivak

Madridski Real je u zimu 2020. godine izdvojio 30 miliona eura za još jednog brazilskog talenta. Reinier Jesus stigao je iz Flamenga, no za razliku od Viniciusa Juniora ili Rodryga, on nije uspio da se nametne. Rado bi 22-godišnjak nosio bijeli dres, ali Carlo Ancelotti ne računa na njegove usluge.

Reinier Jesus je jedan u niz mladih brazilskih fudbalera koje je proteklih godina angažovao Florentino Perez. I dok je prvi čovjek Reala s Viniciusom Juniorom i Rodrygom napravio pun pogodak, karijera Reinera Jesusa nije se razvijala po planu.

22-godišnji fudbaler nije dobio šansu u prvom timu kraljevskog kluba. Odigrao je polusezonu u Castilli, da bi potom uslijedile posudbe u Borussiju Dortmund, Gironu i Frosinone.

Sasvim solidno su prošle njegove posudbe, pa je Reiner izrazio želju da se vrati u Real. Smatra da je sada dovoljno kvalitetan da se nametne, ali i žali što nije imao strpljena da sačeka svoju šansu.

Međutim, od nastupa za Real neće biti ništa. Jasan je to stavi Carla Ancelottija. Konkurencija je prevelika i tu za Reiniera mjesta nema.

"Za njega nema mjesta u ekipi. Trebao bi otići na posudbu", riječi su Carla Ancelottija.

Oglasi

Neće Reinieru pomoći ni činjenica da je veliki prijatelj Viniciusa Juniora. Nije imao strpljenja da sačeka šansu, želio je odmah na veliku scenu i sam je tražio odlazak na posudbu.

Sada povratka nema. Brazilac će na novu posudbu i 22-godišnjak uopšte nije u planovima legendarnog Italijana na klupi Real Madrida.

Otežavajuća okolnost mu je i to što nema EU pasoš. Real mjesto stranca sigurno neće trošiti na njega i mladi fudbaler će sreću potražiti negdje drugo umjesto na Santiago Bernabeu.

Reiner je jedan od rijetkih promašaja Florentina Pereza. 30 miliona eura je izdvojeno ekipi Flamenga za njegove usluge, no on je bio suviše nestrpljiv i za razliku od danas velikih zvijezda Reala, nema status superzvijezde.

Oglasi

Prošle godine Reinier je u dresu italijanskog Frosinonea odigrao 23 utakmice i imao je učinak od tri gola i dvije asistencije.

Leny Yoro stiže u Madrid

Real bi uskoro trebao završiti još jedan odličan transfer. Francuski štoper Leny Yoro (18) odabrao je Real Madrid.

Brojni evropski velikani tražili su ovog momka u svojim redovima. Lille je dobio ponude sa svih strana Starog kontinenta, no na kraju je 18-godišnjak prelomio i izrazio je želju da obuče dres Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Transfer bi uskoro trebao biti realizovan i tada će biti poznati svi detalji. Vjerovatna cijena je oko 50 miliona eura.

Yoro će tako povećati koloniju Francuza u Madridu, a radi se o izuzetno perspektivnom defanzivcu kojem se predviđa velika karijera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oblivion
Moze li DNOvinaru i potvrda gdje je to napisano i receno? Koje novine su to prenijele? Marca, Mundo Deportivo, Sport? Ko? Ozbiljni novinari napisu prenio taj i taj....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi