"Rekao sam Allegriju da smiri stvari, Ancelotti nije dovoljan Napoliju"

Veliki intervju Luciana Moggija

"Rekao sam Allegriju da smiri stvari, Ancelotti nije dovoljan Napoliju"

Vraćanje Leonarda Bonuccija bio je loš potez za Juventus, a Carlo Ancelotti nije dovoljan da bi se Napoli konačno domagao titule.

To je u velikoj ispovijesti za Corriere delo Serra kazao Luciano Moggi, živopisni nekadašnji glavni operativac Juventusa kojeg su iznad svega obilježile brojne kontroverze.

Pričao je on u intervjuu o mnogim stvarima i dotakao se raznih likova.

"Euforija u Juventusu je jednako opasna kao bilo koji drugi eksces. Rekao sam Allegru da smiri stvari. On me sluša. Marotta? On je dobar administrator, ali također tehnička ga odlično nadopunjava Paratici.

"Što se tiče Bonuccija ne bih ga doveo ponovo. Dati Caldaru Milanu u zamjenu bio je loš potez, ali su morali to učiniti kako bi izbjegli teške gubitke na Higuainu."

Pričao je Moggi i o Interu, Napoliju, Romi, Ancelottiju.

"Ne znam Spallettija dobro. Čini mi se kao svećenik kad govori, ali Inter ne izgleda tako, izgradili su veliku ekipu. Imaju snažnu središnju liniju odbrane, doveli su De Vrija, zatim nekoga ko vuče konce u sredini u vidu Nainggolana i šampiona Lautara Martineza.

"Roma je prodala sigurnost i kupili nade. Problem je u tome što ne mogu postati heroji za 10 minuta. Samo pogledajte Kluiverta.

"Napoli je vrhunska ekipa, ali ne vidim kako mogu osvojiti Scudetto. Ancelotti je izvrstan trener, nema sumnje o tome i izuzetan momak, ali to nije dovoljno. U Juventusu nije imao pravo iskustvo, iako je u svakom slučaju imao dvije dobre sezone sa nama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dva su nam Scudetta ukrali. Prvi put su to učinili s Collinom, kada smo pali u Peruđi. Drugi je bio kada je Roma dozvilila Nakati da igra protiv nas u Torinu. On je bio igrač odluke. Bila je ta utakmica prekretnica u njegovoj karijeri. Berlusconi me nazvao i pitao me za reference. Dobro sam govorio o njemu. Rekao mi je: "Nazovi ga i pošalji ga meni."

"Carlo je trenirao sjajne klubove nakon Milana. Razgovarao sam sa navijačima Juventusa i pitali su je li Ancelotti svinja. U tom će slučaju prvi put biti svinja u našem kavezu jer će Ancelotti opet biti Juventusov trener."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi