Rekorder po broju povreda danas je u 32. godini rekao zbogom nogometu

Samo u Arsenalu pretrpio 42 povree

Rekorder po broju povreda danas je u 32. godini rekao zbogom nogometu

Edmir Škorić

Bivši veznjak Arsenala Abou Diaby napustio je nogometnu karijeru koju su obilježile povrede.

Dok je bio u Arsenalu, Diaby je pretrpio čak 42 povrede. On je 2016. godine prešao u Marseille, no povrede nisu nestale. Odlučio je u 32. godini da okonča karijeru.

Diaby je imao samo 198 nastupa u klubu tokom karijere koja je trajala 14 i po godina, a bez kluba je već dvije godine.

U Arsenal je došao za oko tri miliona eura iz Auxerrea, a na kraju je bio najveći promašaj londonskog kluba.

Diaby je već tokom prvih sezona u Arsenalu pokazivao sklonost povredama. Često mu se znalo desiti da zbog raznoraznih povreda propusti po nekoliko mjeseci akcije, što u prevodu znači po nekoliko uzastopnih utakmica.

Prvih nekoliko sezona je većinom imao povrede koje su ga sa terena odvajale po jedan, dva ili tri mjeseca, a kako je vrijeme odmicalo povrede su bile sve teže i teže. Tokom sezone 2011/12 Diaby je propustio čak 46 utakmica zbog četiri različite povrede, ali kasnijih sezona je znao pauzirati i gotovo po godinu dana. Precizni Englezi su izračunali da je Diaby tokom karijere u Arsenalu ukupno propustio 1,479 dana, odnosno čak četiri godine nije igrao zbog povreda, a u Arsenalu je proveo ukupno devet sezona.

Iako ne postoji precizan podatak vjerovatno je Diaby fudbaler sa najčešćim povredama koji je ikada zaigrao u Premiershipu. Navijači Arsenala su se znali čak i našaliti posljednjih Diabyjevih sezona u klubu te su pravili njegove fotografije iz bolnice dok je on umotan sav u gips.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Zoilomas
trebo je odustati davnih dana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije