Nije kome je namijenjeno, nego kome je suđeno
Brojni igrači su mogli ostvariti bolje karijere da nije bilo povreda. Zato se oni i dan danas pitaju 'šta bi bilo kad bi bilo?'

Šta bi bilo, kad bi bilo...

Nije kome je namijenjeno, nego kome je suđeno

Šta bi bilo kad bi bilo? Ne postoji osoba na svijetu koja sebi nije barem nekoliko puta u životu postavila ovo pitanje, a njih desetorica su to redovno radila. 

Za uspjeh u fudbalu nije potrebno samo da posjedujete talenat ili da imate dobrog agenta i 'veze'. Ne postoji uzalud izreka koja kaže 'nije kome je namijenjeno, nego kome je suđeno'.

Zamislite koliko je karijera uništeno sa samom početku zahvaljujući teškim povredama. Zamislite koliko novca koštaju operacije za te mlade momke i koliko novca koštaju oporavci i kasnije individualni rad sa fitness stručnjacima koji bi ih trebali vratiti u pravu fizičnu formu. Eh, tek zamislite koliko njih nema taj novac i nisu u stanju sebi da priušte nastavak karijere te im snovi bivaju uništeni prije nego što su i počeli.

Postoji i druga vrsta igrača, onih koji su ostvarili dobre transfere, potpisali dobre ugovore, ali nisu uspjeli napraviti više zbog jedne ili više povreda. Naravno, mnogi od njih su zaista napravili sjajne karijere što je većinom slučaj za igrače o kojima ćemo govoriti u ovom tekstu, ali sigurno da bi napravili dosta više da su ih zaobišle povrede ili neki drugi zdravstveni problemi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mi vam donosimo samo deset takvih imena u ovom tekstu, jer je zaista previše onih kojima su povrede jednim dijelom uništile karijeru...

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi