Remetić: Optimizam želim prenijeti i na naše igrače

Preuzeo Vezire

Remetić: Optimizam želim prenijeti i na naše igrače

S. Mlaćo

Na "užarenoj" klupi NK Travnik u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH sjedit će 41-godišnji stručnjak Igor Remetić. 

Remetić kao igrača javnost pamti u dresu FK Velež, a kao trener vodio je NK TOŠK do velikog uspjeha, plasmana u Prvu ligu FBiH. Ipak, razišao se sa Tešanjcima, te kratko vodio i Turbinu iz Jablanice.

Stigao je zatim poziv iz NK Travnik, koji nakon 15 odigranih kola ima tek sedam bodova. Nije se Remetić libio prihvatiti izazova, čak naprotiv pokazao je veliki optimizam i brzo našao zajedničku riječ sa novoizabranim čelnicima popularnih Vezira.

"Želim se zahvaliti čelnicima kluba na ukazanom povjerenju koji su izabrali mene od svih ostalih kandidata. Svjestan sam nezavidne situacije na tabeli u kojoj se Travnik nalazi, ali sam i spreman na izazove koji nas očekuju u proljetnom dijelu prvenstva", kazao je Remetić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priznaje da neće biti nimalo lako, ali vjeruje da će na kraju uspjeti ostvariti zacrtani cilj.
"Poslije perioda provedenog u Tešnju pun motiva ulazim u novi projekat. Optimizam uspješnih ljudi koji vode klub mi daje za pravo da i ja vjerujem da opstanak možemo ostvariti i taj optimizam želim prenijeti na naše igrače. Ne treba se vraćati šta je bilo, treba izanalizirati prethodni period i list okrenuti prema naprijed. Nije vrijeme za puno priče već za puno rada", dodao je Remetić.

Veziri će odmah krenuti u rješavanje igračke križaljke, s obzirom na ne baš kvalitetan postojeći kadar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi