Remi Čelika i Mladosti u prijateljskom meču na Bilinom polju
Zeničani su uspjeli u finišu meča postići dva gola i izbjeći poraz od veoma dobre ekipe Mladosti

Svi golovi postignuti u drugom poluvremenu

Remi Čelika i Mladosti u prijateljskom meču na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Mladosti iz Domaljevca odigrali su danas prijateljski meč na Bilinom polju u okviru priprema za nastavak sezone u Kantonalnim ligama u kojima ovi klubovi nastupaju. U jednoj veoma zanimljivoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika, meč je okončan rezultatom 2:2.

Čelik je u današnji meč ušao bez nekoliko igrača što se dosta osjetilo u igri Zeničana. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, nisu crno-crveni mogli da savladaju veoma dobrog golmana gostiju, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija. Popović, Čičak i ostali nisu bili koncentrirani u prvom poluvremenu tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Već na početku drugog poluvremena šok za domaćina, jedanaesterac za goste, a siguran s bijele tačke za 0:1 i veliko slavlje Mladosti bio je Breškić. Nakon gola Čelik je krenuo silovito po izjednačenje, a gosti su to kaznili, sjajnim kontranapadom, te realizacijom Rabića za 0:2.

Nakon drugog gola gostiju, domaći trener u igru je poslao u ovom meču rezerviste Mahmutovića, Salčinovića i Smriku, a to se ispostavilo kao pravi potez. Prvo je iskusni Mahmutović smanjio na 1:2, da bi onda nakon nekoliko neiskorištenih šansi, mladi Smriko u samom finišu susreta postigao gol za 2:2 što je bio i konačni rezultat ovog meča.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Zeničanima je današnja utakmica bila četvrta u dosadašnjem pripremnom periodu, a do početka prvenstva u Kantonalnoj ligi ZDK odigrat će još jedan meč.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Dva kantonalca
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi