U Mostaru nastala slika koja bi Renanu Oliveiri mogla poslužiti kao motiv za tetovažu

Ponosna majka ga bodrila

U Mostaru nastala slika koja bi Renanu Oliveiri mogla poslužiti kao motiv za tetovažu

Edmir Škorić

Brazilski napadač Renan Oliveira imao je fantastičan dan u Mostaru u subotu, te je zabio tri gola u pobjedi Sarajeva nad Veležom.

Bordo tim je pobjedom u Mostaru izborio Evropu kao trećeplasirani tim Premijer lige, a svoj šou imao je sjajni Oliveira, koji je na Koševo došao početkom godine kao veliko pojačanje.

Navijači Sarajeva su znali da ga i kritikuju jer na početku stvari po njega nisu bile najbolje, kao što je cijeli tim imao teške trenutke, ali kako je i sam brazilski napadač proigrao, tako je i Sarajevo počelo da blista pod vodstvom novog trenera Mirze Varešanovića.

Olivera je na kraju sakupio devet golova uz dvije asistencije na 13 utakmica Premijer lige BiH i po svemu sudeći jedan je od najzaslužniji za izborenu Evropu.

Najbolju utakmicu u Bordo dresu (jučer, doduše, igrali su u bijelim dresovima op.a) imao je 26-godišnjak protiv Veleža, a imao je i poseban motiv jer ga je s tribina bodrila njegova majka koja je iz Brazila doputovala u Sarajevo.

Oglasi

"Ponosna mama", kako ju je nazvao vlasnik Sarajeva Ismir Mirvić, našla se odmah iznad Oliveire i Almedina Ziljkića na jednoj fotografiji na kojoj slave pogodak.

"Tvoja sreća je moja", napisao je napadač Sarajeva.

"Assassino & Mama" ili u prevodu "Ubojica i mama" uz smajli napisao je Mirvić u komentaru na fotografiju, dok mu je direktorica kluba Ajla Alimanović 'ostavila srce'.

Njegov saigrač i drugi akter fotografije Almedin Ziljkić dao mu je nadimak: "RenGol".

Fotografiju je na svom profilu podijelila i nogometaševa majka Sandra Regina Carmo uz komentar: "Previše je emocija. Isuse hvala ti. Volim te još više". Ona je inače ranije boravila u Sarajevu u posjetu svom sinu.

Oglasi

Proteklu kalendarsku godinu Oliveira je proveo na posudbi u litvanskom Žalgirisu sa kojim je imao izuzetno uspješnu sezonu. Ekipa je osvojila titulu prvaka i Kup Litvanije, a Renan je sa 17 golova u 29 odigranih utakmica bio najbolji strijelac šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Žalgirisom je prethodnog ljeta nastupio u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropa ligu, kao i u grupnoj fazi Konferencijske lige. Ukupno je odigrao 14 evropskih utakmica postigavši 3 pogotka uz jednu asistenciju.

Renan je šesti igrač iz Brazila koji je obukao bordo dres. Prethodno su za FK Sarajevo nastupali Marciano Jose do Nascimento, Juninho Botelho, Cezar Augusto Hermenegildo, Emerson Reis Luiz i Cruz Nathan Crepaldi. Renan ima ugovor sa klubom do ljeta 2025. godinem a navijači bi već sada da potpiše novi još veći, s obzirom na to kako igra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1684708532
Renan Legendo
1 1
user1655831611
Nemanja puno bolji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi