Koga bi Krunoslav Rendulić radije za protivnika u finalu Kupa?

Trener Plemića jasan

Koga bi Krunoslav Rendulić radije za protivnika u finalu Kupa?

M. Šljivak

Zrinjski će ove sezone imati šansu da osvoji duplu krunu. Plemići su već izvjesno prvaci Bosne i Hercegovine, a igrat će i finale Kupa nakon što su u polufinalu deklasirali Tuzla City s ukupnih 7:0.

HŠK Zrinjski je danas u Čitluku pobijedio FK Tuzla City s 4:0. Tako su s ukupnih 7:0 otišli u finale gdje ih čeka bolji iz duela Željezničara i Veleža u kojem Mostarci imaju gol prednosti iz prvog meča.

Treneru Zrinjskog Krunoslavu Rendulići svejedno je s kim će igrati u finalu.

"Oba protivnika respektiramo. Imaju kvalitetu i ko je bolji neka pobijedi", rekao je Rendulić nakon utakmice i dodao je:

"Nismo igrali 15 godina u finalu. Nadamo se da ćemo ove godine uzeti dvostruku krunu", poruka je trenera mostarskog tima koji je komentarisao i današnju pobjedu od 4:0.

"Utakmica je išla u jednom smjeru. Bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti prvi gol i završiti utakmicu", kratko je komentarisao ovaj meč trener kluba iz Mostara Krunoslav Rendulić

Oglasi

S druge strane trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković nije ni planirao da može nešto više napraviti protiv Zrinjskog. On je nakon meča rekao:

"Mi smo odmarali i čuvali igrače. Nama je prioritet prvenstvo i borba za opstanak. Dobili su šansu neki drugi igrači. Nismo ni mi uspjeli dati gol Zrinjskom kao i mnogi drugi. Čestitam im, a mi se okrećemo problemima u prvenstvu", rekao je Bošnjaković.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je 17. maja na stadionu Bilino polje u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, titulu u Kupu BiH iz prošle sezone brani mostarski Velež koji će na Grbavici tražiti plasman u drugo uzastopno finale.

U prvom meču Velež je savladao sarajevskog rivala s 1:0 i trenutno ima veće šanse da se nađe u finalu protiv svog gradskog rivala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi