Zrinjski rasterećen, a Slobodi "gori pod nogama": Poznati sastavi za meč u Čitluku

Utakmica 30. kola

Zrinjski rasterećen, a Slobodi "gori pod nogama": Poznati sastavi za meč u Čitluku

E. Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u sami finiš, a do kraja nas čeka velika borba za Evropu i opstanak. 30. kolo otvaraju danas Zrinjski i Sloboda, a već su poznati sastavi za meč u Čitluku.

Zrinjski je u prošlom kolu već uspio da osiguran odbranu prvaka Bosne i Hercegovine i jasno je da igrači domaćeg tima rasterećeniji ulaze u današnju utakmicu.

S druge strane, Sloboda itekako motivisana stiže u Čitluk jer je ovom klubu svaki bod do kraja sezone itekako važan u grčevitoj borbi za opstanak.

Sigurno je da nas u Čitluku čeka itekako uzbudljiva utakmica s kojom će biti otvoreno 30. kolo najjačeg ranga bh. fudbala.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se od 15 sati, a treneri oba kluba već su objavili početne sastave.

Zrinjski: Marić, Barišić, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Bekić, Jakovljević, Prskalo, Memija, Kamenar, Bilbija.

Sloboda: Bukvić, Čivić, Maksimović, Alić, Mehmedović, Kurtalić, Šubert, Osmić, Pervan, Varešanović, Delić.

Ovi klubovi su se u ovoj sezoni sastali već dva puta, a u oba navrata pobjede su upisali Plemići. Zrinjski je prvo slavio u gostima sa 1:0, a isti rezultat bio je i u drugom meču koji se igrao u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je ubjedljivo prvi na tabeli sa 69 osvojenih bodova, dok se Sloboda nakon pobjede u prošlom kolu nad Tuzla Cityjem nalazi na pretposljednjem mjestu sa 29 bodova i ima bod više od posljednjeg Leotara, a bod manje od Posušja koje je na 10. mjestu.

Glavni sudija današnjeg meča na stadionu Bare će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok su njegovi pomoćnici Josip Čolić (Kupres) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodadogroba
Joj ovog Pranjica konjine teske
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi