Na semaforu 101. minuta, zabijaju gol za 3:3, a niko na svijetu ne vjeruje zašto im je poništen!

Pravilo za koje je malo ko znao

Na semaforu 101. minuta, zabijaju gol za 3:3, a niko na svijetu ne vjeruje zašto im je poništen!

E. Čaušević

Villarreal je sinoć u gostima pobijedio Rennes sa 3:2 u zadnjem kolu grupne faze Evropske lige, a utakmicu je obilježio nevjerovatan detalj iz 101. minute kada su domaći dali gol za 3:3, no niko ne može da vjeruje zbog kakvog pravila im je poništen.

Rennes i Villarreal ranije su osigurali plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, ali je sinoćnji okršaj bio itekako važan jer su igrali za prvo mjestu u grupi koje će donijeti nešto bolji žrijeb u nastavku Evropske lige.

Na kraju španski klub je u sjajnoj utakmici slavio sa 3:2 golovima Morena, Akhomacha i Pareja, dok su strijelci za Rennes bili Assignon i Blas.

Žuta podmornica je gol za 2:3 postigla u 80. minuti nakon čega su domaći svim silama krenuli naprijed kako bi došli do boda i prvog mjesta u grupi, te su u 101. minuti uspjeli da zabiju gol, a onda smo vidjeli nevjerovatnu situaciju.

Sudijska nadoknada u Rennesu trajala je skoro 15 minuta, ali ono što se desilo u 101. minuti utakmice je fudbalski svijet ostavio bez teksta.

Oglasi

Naime, domaći su zabili gol za 3:3 kada je pogodio Assignon nakon čega je nastala ludnica na stadionu francuskog kluba, no svi su bili u čudu kada je reagovao VAR nakon čega je poništen gol Rennesa i mnogima nije bilo jasno zbog čega.

Svi na stadionu, ali i pored TV ekrana bili su u čudu jer nisu vidjeli ništa sporno kod gola za 3:3, no potom su saznali za nevjerovatno pravilo.

Gol Rennesa poništen je jer je Le Fee koji je desetak sekundi prije toga pogodio prečku iz slobodnog udarca bio u ofsajdu što mnogima nije bilo jasno kako. No, pravilo je kada lopta pogodi okvir gola nakon udarca iz prekida i vrati se u posjed istom igraču bez da ju je neko drugi prije dirao tada se signalizira ofsajd.

   UEFA-ino pravilo za koje mnogi nisu ni znali jer se ovakva situacija desi zaista jednom u 100 godina u fudbalu

Lopta se od prečke odbila ponovo u noge Le Feeu bez da ju je iko dirao nakon što je on izveo slobodnjak i to je po pravilu ofsajd zbog čega je na kraju i poništen gol Rennesu iako ni igračima na terenu nije bilo jasno šta se desilo.

Nevjerovatnu situaciju s utakmice Rennes - Villarreal POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mnogi su bili u čudu zbog svega što se desilo, ali UEFA je brzo reagovala i objasnila zbog kojeg pravila je poništen gol Rennesa za 3:3 i da sudije uopšte nisu pogriješile što su donijele takvu odluku jer su poštovali pravilo.

Top Komentari

zgembo.popuslic
Nije ofsajd moj novinaru nego se svira obicni indirektan udarac. Isto kao kod penala koji je jedna vrsta slobodnog udarca, ako lopta pogodi precku ili stativu a niko je ne dotakne, izvodjac nema pravo da ponovo igra sa tom loptom dok je neko drugi ne dotakne. I u tom slucaju se svira indirekt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi