Zmajevi otputovali u Crnu Goru: Možemo li do prve pobjede nad komšijama?
Foto: N/FSBiH

Večeras pressica i trening

Zmajevi otputovali u Crnu Goru: Možemo li do prve pobjede nad komšijama?

E. Ganibegović

Sutra fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje duel trećeg kola Lige nacija protiv Crne Gore.

Naši Zmajevi su danas iz Sarajeva avionom otputovali za Podgoricu gdje će se igrati sutrašnja utakmica u terminu od 20:45.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras na Gradskom stadionu u Podgorici održati press konferenciju od 18:30, dok je za 19 sati zakazan i službeni trening.

Nakon uvodna dva kola naša selekcija ima četiri boda. Izvukli smo remi u Finskoj u posljednjim minutama utakmice (1:1) golom Smaila Prevljaka, a onda je isti čovjek donio tri boda protiv Rumunije u utorak (1:0).

Ono što nas brine jeste povreda Edina Džeke koji je izašao na poluvremenu duela protiv Rumunije, pa je upitno da li će biti spreman za sutra, a također je neizvjestan i nastup Eldara Ćivića koji je također duel protiv Rumuna završio ranije.

Što se tiče Crne Gore, protiv te selekcije još uvijek čekamo na prvi gol i pobjedu. 

Do sada smo s njima odigrali dvije utakmice, obje prijateljske. Prvo smo se sastali u maju 2018. godine u Zenici na oproštaju legendi Emira Spahića, Vedada Ibiševića i Zvjezdana Misimovića, te odigrali miroljubivih 0:0.

Naredni meč također je završen bez pogodaka i to u junu prošle godine na Grbavici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nadamo se da će sutra Zmajevi biti golgeterski raspoloženi i da ćemo slaviti u svojevrsnom komšijskom derbiju. Jasno je da bi pobjeda mnogo značila za nastavak pozitivnog niza, ali i vratila navijače na tribine u utorak protiv Finske, što će biti i posljednji duel u junu. 

Sutra se u našoj grupi još igra i meč između Rumunije i Finske. 

Top Komentari

shzloshzlo
Mozemo itekako ali BEZ Sanicanina u odbrani i Civica...BEZ Krunica u veznom redu....Sa Menalom, Hoticem, Hadziahmetovicem,Prevljakom...u prvih 11....MOZEMO garant!
3 2
elvir_86
Ni do nerjesno a kamol do pobjede.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi