Identičan fijasko dogodio nam se ne tako davno u eri Roberta Prosinečkog
Ponovljena greška - u Zenici dominacija, pa u gostima fijasko s istom postavom u tri dana.

Slična stvar

Identičan fijasko dogodio nam se ne tako davno u eri Roberta Prosinečkog

E. Ganibegović

Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je deja vu iz prethodnih kvalifikacija za smotru najboljih evropskih selekcija.

U prvom kolu kvalifikacija za predstojeći EURO fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije četiri dana s 3:0 na Bilinom polju savladala Island.

Dan pred utakmicu je zbog povrede otpao Edin Džeko, od ranije su već otpisani povrijeđeni Bešić, Pjanić i Kolašinac, pa je selektor Faruk Hadžibegić na teren poslao sljedeću postavu:

Šehić; Ahmedhodžić, Saničanin, Miličević; Dedić, Gazibegović, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić; Demirović, Prevljak.

Ispostavilo se to kao pun pogodak jer smo lakše od očekivanog stigli do uvjerljive pobjede protiv Islanda, a junaci su bili Rade Krunić s dva pogotka i Amar Dedić koji je započeo akcije kod prva dva gola i sam postigao treći. 

Sinoć u Bratislavi selektor je izveo identičan sastav u identičnoj formaciji i doživjeli smo poraz od 2:0. Rezultat svakako nije dobar, no ono što je također zabrinjavajuće je užasna partija, naročito u prvom poluvremenu (bez ijednog šuta) u istom sastavu koji je lagano počistio Island.

Oglasi

Nije davno bilo kada nam se desilo identično to - da u Zenici razbijemo protivnika, pa tri dana kasnije u gostima budemo razbijeni igrom u istom sastavu.

Edin Džeko nije bio dostupan Robertu Prosinečkom u oktobru 2019. godine u utakmicama sedmog i osmog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Hrvatski stručnjak našao je dobitnu kombinaciju u vidu sljedećeg sastava: Šehić, Kvržić, Bičakčić, Kovačević, Kolašinac, Višća, Pjanić, Cimirot, Gojak, Sarić i Hodžić.

Edin Višća nije dugo bio na terenu jer se povrijedio, ušao je Hajrović, a zatim je krenuo potom za Finsku. Načeo ih je upravo Hajrović, dva gola je postigao Pjanić, pa je Hodžić završio posao. Pohjanpalo je kasnije postigao utješni gol za goste i konačnih 4:1.

Tri dana kasnije je u duelu protiv Grčke Prosinečki poslao isti sastav (Hajrović umjesto povrijeđenog Višće) i izgledali smo potpuno nemoćno kao sinoć, što rezultat od 2:1 ne govori.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Domaćin je tada imao 25 šuteva u odnosu na naših pet. Drugo poluvrijeme u Atini odigrali smo kao sinoć prvo - nismo postojali na terenu. 

Na kraju smo te kvalifikacije završili četvrti iza Italije, Finske i Grčke, te smo ispali u polufinalu baraža od Sjeverne Irske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi