Hamšik se oglasio nakon pobjede protiv BiH i samo jedna riječ bila je dovoljna za sve

Bivši reprezentativac Slovačke

Hamšik se oglasio nakon pobjede protiv BiH i samo jedna riječ bila je dovoljna za sve

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na gostovanju u Bratislavi od Slovačke sa 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u centru pažnje našao se legendarni Marek Hamšik koji se oglasio na Instagramu nakon meča.

Zmajevi su odlično otvorili kvalifikacije za EP jer su u Zenici u četvrtak sa 3:0 pobijedili Island i očekivalo se da će sinoć naš tim pružiti barem bolji otpor Slovacima, ali nažalost to se nije desilo.

Bh. reprezentacija odigrala je očajno prvo poluvrijeme u Bratislavi nakon kojeg su Slovaci već imali prednost od 2:0, te do kraja utakmice nismo uspjeli da vratimo rezultatski u meč.

Iako Slovačka nije bila u najjačem sastavu bilo je jasno da su nekako lakše nego što je iko očekivao uspjeli da dođu do tri boda protiv BiH, a ponajviše zbog očajne igre i taktike u prvih 45 minuta.

Slovaci su se tako iskupili za neočekivan remi u prvom kolu protiv Luksemburga (0:0), te su s tri boda uspjeli da dođu na drugu poziciju u našoj grupi.

Nakon sinoćnje utakmice na Instagramu se oglasio i legendarni reprezentativac ove zemlje Marek Hamšik koji je rekorder po broju nastupa u dresu Slovačke.

Oglasi

Hamšik se od nacionalnog dresa oprostio prošle godine, ali jasno je da još uvijek pomno prati nastupe svoje reprezentacije, te je i sinoć bodrio dojučerašnje saigrače protiv Zmajeva.

Iskusni 35-godišnji fudbaler oglasio se nakon utakmice na Instagramu gdje je objavio story, te je čestitao igračima Slovačke na veoma važnoj pobjedi protiv BiH uz jednu jedinu riječ; "Da!".

   Marek Hamšik oglasio se sinoć nakon pobjede Slovačke protiv Bosne i Hercegovine.

Hamšik je u dresu Slovačke debitovao još 2007. godine protiv Poljske i nosio je dres ove reprezentacije čak 15 godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Apsolutni je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju te zemlje jer je u svojoj karijeri odigrao 136 utakmica za Slovačku i uspio je zabiti 26 golova i dodati još 20 asistencija.

Hamšik je još uvijek aktivan i trenutno nastupa u dresu turskog Trabzonspora u koji je stigao na ljeto 2021. godine. Naravno, najviše ga pamtimo po igrama za Napoli u kojem je igrao čak 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije