Konačno: Zmajevi nakon svih problema stigli u Lisabon
Nakon svih problema Zmajevi su konačno na putu prema hotelu

Konačno: Zmajevi nakon svih problema stigli u Lisabon

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je stigla u Lisabon gdje će u subotu od 20:45 sati odigrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala. Zmajevi su imali zakazan let u 12:40, ali on je otkazan i ka Lisabonu su Zmajevi poletjeli iza 20 sati, pa će poprilično umorni dočekati meč protiv velikog favorita.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je sletjela u Lisabon nakon poprilične patnje kroz koju su prošli u toku današnjeg dana.

Tehnički kvar na avionu onemogućio je Zmajevima da polete iz Sarajeva u planiranom terminu od 12:40, pa su put Lisabona krenuli tek iza 20 sati.

Nešto prije ponoći po našem vremenu ekipa je stigla. Na aerodromu ih je dočekala grupa navijača, kao i fotograf SportSport.ba portala.

Amaterizam oko organizacije puta je očigledan. Smiješno je to i navijačima naše selekcije koji ismijavaju ovo putovanje koje je preraslo u cjelodnevno.

Oglasi

Umjesto treninga na stadionu Luž i zvanične press konferencije selekcija BiH je trenirala na stadionu Grbavica, a selektor Faruk Hadžibegić se obratio medijima.

"Nemamo vremena da plačemo. Ovo nije bilo planirano. Došli smo u situaciju gdje moramo trenirati u drugim uslovima, ali šta je tu je", rekao je Hadžibegić i dodao je:

"Našlo se rješenje da ćemo ovdje trenirati (stadion Grbavica, op. a) i nadam se da to neće poremetiti neki plan za sutrašnju utakmicu."

O Portugalu je bh. selektor rekao:

"Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija. Svjesni su i svojih kvaliteta. Imamo želju i imamo mogućnosti da im zakomplikujemo život. Radi se o jednom Portugalu koji ima evropski sastav, koji je bio evropski prvak. Bit će teška utakmica", zaključio je Hadžibegić.

Podsjetimo, utakmica Portugal - Bosna i Hercegovina u okviru 3. kola kvalifikacija za EURO igra se sutra na Luž stadionu u Lisabonu s početkom od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glavni sudija ovog meča bit će poznati Italijan Davide Massa. Njemu će asistirati Filipoo Meli i Stefano Alassio, a četvrti sudija je Matteo Marcenaro.

U VAR sobi je po mnogima najbolji sudija što se tiče video tehnologije Massimiliano Irrati te Aleandro Di Paolo.

Top Komentari

Prosli put su nas iznenadili Slovaci, a sad nas iznenadjuje avio kompanija, sledece iznenadjenje je losa igra reprezentacije BiH, kad kola krenu nizbrdo onda ih je tesko zaustaviti.
0 3
Ma dogovor je bio da naprave vjestacki iscenirani problem sa avionom i kasnim poletanjem, kako bi imali alibi zasto su izgubili utakmicu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi