Novi Zmaj oduševio objavom na društvenim mrežama: Sada su stvari mnogo jasnije

Velika budućnost naše selekcije

Novi Zmaj oduševio objavom na društvenim mrežama: Sada su stvari mnogo jasnije

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti još jednog fudbalera koji će zasigurno biti budućnost naše selekcije.

Prije dva dana austrijski mediji objavili su vijest da je 20-godišnji Adis Jašić odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo je vijest koja je svakako obradovala selektora Faruka Hadžibegića, ali i selektora U21 reprezentacije naše zemlje Igora Jankovića jer Jašić još uvijek može igrati za U21 tim.

Jašić je prošao sve omladinske selekcije Ausrije, nedavno je igrao i za U19 i U21 reprezentaciju pa je njegova odluka iznenadila javnost u Austriji gdje su smatrali da je ovaj fudbaler potencijalni "A" reprezentativac Austrije.

Pomenuti fudbaler igra na poziciji beka i jedan je od najboljih igrača Wolfsbergera i njegova trenutna vrijednost se procjenjuje na dva miliona eura.

O kakvom talentu se govori najbolje govori podatak da je iako je tek u februaru proslavio 20. rođendan već stigao upisati 43 nastupa u austrijskom prvenstvu.

Oglasi

Da je to definitivno zavrešna priča potvrdio je i sam Jašić objavom na Instagramu.

Na svom profilu stavio je sliku sa grbom NFSBiH i javno pokazao svima koja je njegova konačna odluka i da je reprezentacija Bosne i Hercegovine njegova budućnost.

Opis nije dostupan.

Sada nam ostaje da vidimo da li će selektor Hadžibegić ovog mladog fudbalera zvati za naredne kvalifikacione akcije u junu mjesecu.

Mladi fudbaler Wolfsbergera je samo jedan u "dijasporaca" koji su u proteklom periodu odlučili za BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nedavno je to uradio i Benjamin Tahirović iz Rome, dok je Dennis Huseinbašić iz Koelna za sada najtvrđi orah te i dalje nastupa za U21 selekciju Njemačke.

Bosna i Hercegovina je već u Austriji pronašla dvojicu sjajnih fudbalera koji su članovi A reprezentacije. U pitanju su Amar Dedić i Jusuf Gazibegović.

Top Komentari

rl9_barca
Bravo momcee ,,u austriji nam sve desni bekovi da nam se nadje neko dobro krilo ili napadac valjalo bi haha Gazibegovic dedic jasic sve bekovi,s tim da sva trojica ponekad igraku i lijevog beka...Ali msm da dedic csk i krilo moze igrat zbog izuzetnog centarsuta
1 0
enko
Faruka moze obradovati samo lova,vazda gladan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi