Ni danas nije moglo bez loših vijesti za Savu Miloševića, otpao još jedan bh. reprezentativac

Kolašinac ne dolazi u Sarajevo

Ni danas nije moglo bez loših vijesti za Savu Miloševića, otpao još jedan bh. reprezentativac · Zvanično

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer na Ilidži pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Slovačke, a nažalost nije moglo bez loših vijesti za selektora Savu Miloševića.

Naime, italijanski mediji objavili su jučer da je Sead Kolašinac zadobio povredu na meču Atalante i Udinesea zbog čega se nije pojavio na okupljanju našeg tima tokom jučerašnjeg dana.

Potvrđeno je da je Kolašinac kontaktirao selektora i javio kakav problem ima, te je odradio dodatne preglede koji nažalost nisu donijeli dobre vijesti.

Iz tabora bh. reprezentacije na današnjoj press konferenciji potvrđeno je da je Kolašinac i definitivno otpao za mečeve protiv Luksemburga i Slovačke, te da neće ni dolaziti u glavni grad naše zemlje.

Kolašinac će ostati u Italiji jer mu je preporučeno mirovanje od nekoliko dana nakon čega će započeti proces oporavka od povrede.

Iskusni lijevi bek odradio je preglede u Bergamu, ali već u prvi mah bilo je jasno da neće biti spreman za reprezentativne mečeve.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odlučeno je da se ništa neće rizikovati i da je najbolje da Kolašinac propusti mečeve protiv Luksemburga i Slovačke kako se ne bi rizikovala neka teža povreda.

Također, nije poznato da li će Savo Milošević slati naknadni poziv ili će se oslonuti na defanzivce koje ima trenutno na raspolaganju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi