Vjerovali ili ne, ali u bh. prvenstvu igra više A reprezentativaca druge evropske zemlje, nego BiH
David Vuković je odustao od reprezentacije BiH

Čekaju ih nastupi protiv Belgije i Francuske

Vjerovali ili ne, ali u bh. prvenstvu igra više A reprezentativaca druge evropske zemlje, nego BiH

Admin Čaušević

Prvenstvo BiH nikad nije davalo previše A reprezentativaca, ali kada jedan nacionalni šampionat daje više reprezentativaca neke druge zemlje nego vlastite, onda se to definitivno može smatrati raritetom.

U prvim mečevima kao selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez će na raspolaganju imati samo jednog igrača iz domaćeg prvenstva.

Za prijateljske duele protiv Engleske u Newcastleu te Italije u Empoliju konkurisat će jedino golman Osman Hadžikić iz Veleža.

Na prvobitnom spisku se našao i David Vuković, talentovani krilni fudbaler koji je iza sebe imao sjajno proljeće, ali je iznenada odlučio da odustane od nacionalnog dresa.

"Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače", poručio je fudbaler Borca.

Vjerovatni razlog za ovakav potez se krije iza činjenice da je 20-godišnjak izignorisao himnu Bosne i Hercegovine zbog čega se suočio i sa pritiskom u vidu raznih komentara.

Oglasi

Tako je mladi Vuković već na samom početku karijere propustio priliku da se susretne protiv niza evropskih zvijezda, prije svih Judeom Bellinghamom ili Harryjem Kaneom iz Engleske.

Vahid Selimović iz Željezničara je standardni reprezentativac Luksemburga

To znači da će jedna druga evropska selekcija u WWin ligi imati više reprezentativaca nego što je to slučaj sa Bosnom i Hercegovinom. Riječ je o reprezentaciji Luksemburga.

Naime, selektor popularnih Crvenih lavova poslao je pozive na adresu FK Sarajevo i FK Željezničar, odnosno fudbalerima Mirzi Mustafiću i Vahidu Selimoviću.

Selimović je redovni reprezentativac Luksemburga i njegov poziv nije iznenađenje, dok je prvi put u selekciju pozvan i veznjak Bordo tima, Mustafić.

Oglasi

"Dobio sam poziv od selektora, rekao mi je da računa na mene u narednim utakmicama protiv Francuske i Belgije. Bilo mi je veliko zadovoljstvo, pristao sam odmah i zadovoljan sam da je prepoznao moj kvalitet", kazao je Mustafić za SportSport nakon što je dobio poziv.

Defanzivca i veznjaka početkom juna očekuju dva izuzetno teška iskušenja i dueli sa nekim od najboljih igrača svijeta pošto će Luksemburg igrati protiv dvije velesile.

Naime, za 5. juni je zakazana utakmica protiv Francuske, prvog favorita Evropskog prevenstva, a tri dana kasnije slijedi i duel sa Belgijom.

Ukoliko bi se povlačila parela sa regionom, poređenja radi selektor Zlatko Dalić je polsao čak devet što poziva što pretpoziva za Evropsko prvenstvo u klubove iz prvenstva Hrvatske.

Tako su se na Dalićevom spisku našli: Nediljko Labrović (Rijeka), Martin Baturina (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka), Toni Fruk (Rijeka), Niko Kristian Sigur (Hajduk) i Petar Sučić (Dinamo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije