Turci tvrde da bi Edin Džeko već ovog ljeta mogao otići iz Fenerbahčea: "Postoji napadač kojeg žele"
Bh. napadač ima ponude iz Saudijske Arabije (Foto: EPA)

Nakon samo jedne sezone

Turci tvrde da bi Edin Džeko već ovog ljeta mogao otići iz Fenerbahčea: "Postoji napadač kojeg žele"

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (38) mogao bi nakon samo jedne sezone napustiti Fenerbahče. Poznato je da Edin ima bogate ponude iz Saudijske Arabije, a istanbulski tim ga je voljan pustiti ako dovede adekvatnu zamjenu, odnosno igrača kojeg ciljaju.

Edin Džeko je s kapitenskom trakom oko ruke kroz kompletnu sezonu nosio Fenerbahče. Iskusni 38-godišnji napadač najbolji je strijelac tima, no nažalost, nije uspio odvesti svoj tim do titule prvaka.

Često se tokom sezone špekulisalo kako bi Džeko na kraju ove sezone mogao napustiti Fenerbahče. Spominjala se ogromna ponuda iz Saudijske Arabije, a sada novinar Yagiz Sabuncuoglu tvrdi kako bi Edin zaista mogao otići nakon samo jedne sezone.

"Postoji napadač kojeg Fenerbahče žele. Ako uspiju realizovati taj transfer, Edin Džeko će otići iz kluba", navodi ovaj turski novinar.

Međutim, ključnu informaciju nije rekao, odnosno ko je taj napadač kojeg bi turski velikan želio angažovati. Spominjao se Karim Benzema, ali je predsjednik Fenera Ali Koč takve navode opovrgao.

"Vijesti o dolasku Karima Benzeme nisu istinite. Neko ozbiljno izmišlja", poručio je večeras Koč.

Oglasi

Koč će jednostavno morati napraviti nešto veliko kako bi ostao na predsjedničkoj funkciji. Ozbiljno mu fotelji prijeti biznismen Aziz Yildirim i dovođenje neke zvijezde u narednom periodu mu je prioritet.

Edin Džeko se povezivao s nekoliko klubova iz Saudijske Arabije. Ipak, treba napomenuti da bh. napadač ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta naredne sezone.

Međutim, klub mu navodno neće praviti probleme i neće tražiti odštetu ako angažuju zamjenu, no ostaje nam da vidimo šta će se zaista desiti u narednim mjesecima.

Džeko je u sezoni koja je iza nas odigrao zaista vrhunski u dresu Fenera. Nastupio je u 46 utakmica i ima učinak od 25 golova i 10 asistencija.

Mnogo je bilo skeptičnih kada je sa 37 godina potpisao za klub. Smatrali su ga prestarim, no on je pokazao kakva je napadačka mašina.

Nije zato nikakvo čudo što su mu i u poznim igračkim godinama timovi spremni plaćati milione eura za njegove usluge i vidjet ćemo hoće li jedan od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikad imala zaista završiti u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Edin je karijeru počeo u redovima Željezničara. Veoma mladi odlazi u Češku gdje je nastupao za Usti i Teplice, a potom kreće karijera za pamćenje u kojoj je igrao za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Top Komentari

Frane
Apel lojavim fekalistima da ne dolaze u subotu na zapad u daleku bit će bezbolnim palicama, ko ne bude znao tekst moglo bi stvarno biti palicama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi