Kolašinac još uvijek pod upitnikom, petorica se priključuju sutra

Trening reprezentacije BiH

Kolašinac još uvijek pod upitnikom, petorica se priključuju sutra

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su prvi trening nakon što su se danas okupili. Ono što raduje je da je atmosfera jako dobra među našim igračima.

Na današnjem treningu nije bilo šest fudbalera, ali naravno svi oni su sasvim opravdano izostali danas.

Naime, Said Hamulić, Kenan Pirić, zatim Demirović i Tahirović će se reprezentaciji priključiti sutra jer nisu imali leta ranije. Njihovi letovi su sutra ujutro, tako da će se u toku dana priključiti saigračima.

Nemanja Bilbija će se također sutra priključiti saigračima u reprezentaciji jer trenutno igra utakmicu sa svojim Zrinjskim protiv Veleža.

Igrač oko koje su se svi zabrinuli je Sead Kolašinac za koje su italijani objavili da će propustiti okupljanje zbog povrede lista.

Oglasi

Naime, još uvijek nije sigurno da li će Kolašinac doći u Bosnu i Hercegovinu ili ne, a mnogo toga biti će jasnije sutra.

Kolašinac će sutra odraditi magnetnu rezonancu u Bergamu i nakon toga biti će poznato da li će doći na okupljanje reprezentacije ili će biti pošteđen.

Milošević jasno podvukao da ovo nisu prijateljske utakmice

Selektor naše reprezentacije danas je govorio na press konferenciji pred dvije utakmice koje očekuju našu reprezentaciju.

"Vidjet ćemo kako će izgledati ovo okupljanje, ova ekipa treba svježu krv. Haris i još četiri nova momka. Nemamo prijateljskih utakmica prije baraža. Za ove dvije utakmice ćemo imati drugačiji tim na terenu"

"Želim da momci shvate da nemamo ouno vremena i ove utakmice nisu prijateljske, ne možemo čekati mart. Mi već sada moramo znati šta želimo. Najbolje ćemo stvari vidjeti na terenu. Dvije stvari su jako bitne, a to je taktička disciplina i igra na rezultat, ova druga stvar će biti jako bitna jer ćemo tako igrati u martu."

Oglasi

"Naredne dvije utakmice su i neke pripreme za baraž, ali rezultatski. Ako su momci pametni, a jesu, čekaju nas slični protivnici kao u baražu. Igrači će morati da ispunjavaju i neke defanzivne zadatke."

Haris Tabaković se prvi put obratio javnosti kao reprezentativac Bosne i Hercegovine

Nakon dugo čekanje Tabaković je konačno tu sa reprezentacijom, a danas je dao prvu izjavu kao reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne osjećam pritisak, sretan sam što sam tu. U glavi mi je prvi trening i želim uživati u utakmici", rekao je Tabaković i dodao:

"Jako sam zahvalan ljudima što smo završili ove papire, radio sam ovaj trenutak da debitujem za svoju državu. Trenirao sam, trudio se i sretan sam što sam tu. Nije mi 18 godina, znam igrati teške utakmice, ali nije samo do mene, ja živim od ekipe, trebaju mi lopte da dajem golove, ali dat ću svoj maksimum."

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Ovaj tabakovic veci za 1 centimetar od dzeke a puno brzi i vise se bori, nazalost je dzeko ostario ali se nece zaboraviti, ali bi ipak volio vidjeti jednu utakmicu dzeko - tabakovic bil se dobro slagali na terenu haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti