Izdao je Misimovića i umjesto da je sada u Sarajevu s reprezentacijom - Tužan je i ponižen
Foto: Ilustracija - Pexels.com & SportSport.ba

Težak period za potencijalnog reprezentativca Njemačke

Izdao je Misimovića i umjesto da je sada u Sarajevu s reprezentacijom - Tužan je i ponižen

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme dobila je nekoliko "korpi". Bećir Omeragić, Vladan Kovačević, Silvio Ilinković, Zinedin Smajlović samo su neki od igrača koji su se odlučili za druge selekcije. Jedan od njih je i Denis Huseinbašić koji je očito itekako pogriješio što nije odabrao našu selekciju.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži pred utakmice s Luksemburgom i Slovačkom. Na okupljanju bi se, da je odabrao Bosnu i Hercegovinu, gotovo pa sigurno našao i 22-godišnji veznjak Kolna, Denis Huseinbašić.

Iako se početkom 2023. godine mislilo da će odabrati Bosnu i Hercegovinu, za što su se davale ozbiljne naznake, već u martu se pod izgovorom da ima privatne obaveze nije pojavio u Zenici, ali je uredno nastupio za U-21 reprezentaciju Njemačke.

Nakon tri prijateljske utakmice u kojima je dao i tri gola, upisao je i dva nastupa na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, te je izgubio pravo nastupa za naš tim i u budućnosti se može nadati samo pozivu iz Njemačke koji, ako ovako nastavi, nikada neće doći.

Naime, Huseinbašić je do sada ove sezone skupio samo 405 minuta na terenu. Bilo mu je to dovoljno za dvije asistencije u Bundesligi i jednu u DFB-Pokalu.

Oglasi

U mjesecu oktobru jednom je nastupio od početka, a onda naredne tri utakmice ulazio s klupe gdje je dobijao dvije, 21, pa 13 minuta i bio jedan od najslabije ocijenjenih igrača svog tima.

Nakon toga, dvije utakmice je presjedio na klupi. Definitivno je da je sada tužan i ponižen u toku reprezentativne pauze, jer je morao ostati da trenira u klubu koji je pretposljednji u Bundesligi.

Da je birao drugačije, sada bi bio u Sarajevu i pripremao bio se za ono najvažnije u martu, a to je baraž i borba za prvi plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati upravo u Njemačkoj.

U-21 reprezentacija Njemačke u novembru igra dvije kvalifikacione utakmice za EURO. Biti će domaćini prvo Estoniji pa Poljskoj, a Huseinbašića naravno nema na spisku jer je navršio 22 godine.

S druge strane, A selekcija će igrati prijateljske mečeve protiv Turske i Austrije. Julian Nagelsmann sigurno ga nije imao niti u širim planovima, a dobra vijest za njega je ako selektor Njemačke uopšte i zna ko je on.

Oglasi

Anel Ahmedhodžić kao najbolji posao Zvjezdana Misimovića

Nije Zvjezdan Misimović uspio dovesti Denisa Huseinbašića pod našu zastavu, iako je 22-godišnjak davao drugačije naznake, međutim, odradio je neke druge sjajne stvari.

Za vrijeme svog mandata kao direktora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović je pod našu zastavu doveo Anela Ahmedhožića, koji je kao igrač Sheffield Uniteda najzvučnije ime na tom spisku.

Osim njega, tu su Dennis Hadžikadunić, Adi Nalić, Benjamin Tahirović, a od ovog okupljanja i Haris Tabaković. Ne sumnjamo da će i u budućnosti neki novi igrač iz bh. dijaspore zahvaljujući Misimoviću i njegovim saradnicima obući dres naše selekcije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, naša reprezentacija 16. novembra gostuje kod Luksemburga u 9. kolu kvalifikacija za EURO, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuje Slovačku. U martu 2024. na rasporedu je baraž, a poznato je da će prvi meč naša selekcija igrati na domaćem terenu. 

Top Komentari

Pajkan
Razmisljanje malca ravno nuli.
2 0
user1677191664
Kakav on i Elf hahahhahhh,,pa to se znalo odma 2 tekme za U21 i cao bambito,,,ali kad bosnjo dodje malo do slave i slusa babu i menegera,,moj jaro kakvi igraca nikad nije zaigralo za Elf on je prdez ,,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi