Tri spektakularna mjeseca za Bosnu i Hercegovinu: Poznat raspored mečeva Lige nacija!

Naš tim u izuzetno teškoj grupi

Tri spektakularna mjeseca za Bosnu i Hercegovinu: Poznat raspored mečeva Lige nacija!

Endin Čaušević

U Nyonu je sinoć održan žrijeb grupne faze Lige nacija, a svoje protivnike saznala je i Bosna i Hercegovina, te je već poznat raspored utakmica naše reprezentacije.

Bosna i Hercegovina sinoć se našla u žrijebu Lige A nakon što su u prošlom izdanju Lige nacija u Ligi B uspjeli da osvojimo prvo mjesto.

Bilo je jasno odmah da će bh. selekciju čekati izuzetno težak posao u novom izdanju Lige nacija, a u žrijebu naš tim nije imao previše sreće.

Naime, voljom žrijeba odlučeno je da će BiH u grupnoj fazi ovog takmičenja igrati protiv Njemačke, Nizozemske i Mađarske, no mečevi protiv fudbalskih velesila sigurno će biti prava poslastica za naše navijače.

Također, već je poznat i raspored utakmica reprezentacije naše zemlje. Ligu nacija naš tim otvara 7. septembra kada nas čeka gostovanje reprezentaciji Nizozemske, a ova utakmica igra se s početkom u 20:45 sati.

Oglasi

U drugom kolu BiH očekuje novo gostovanje i to selekciji Mađarske. Ova utakmica također se igra od 20:45 sati i to 10. septembra.

DATUM SAT DOMAĆIN GOST
07.09.24. 20:45 Nizozemska BiH
10.09.24. 20:45 Mađarska BiH
11.10.24. 20:45 BiH Njemačka
14.10.24. 20:45 BiH Mađarska
16.11.24. 20:45 Njemačka BiH
19.11.24 20:45 BiH Nizozemska

U oktobru bh. selekciju očekuju ponovo dvije utakmice. Na domaćem terenu nas 11. oktobra čeka pravi spektakl jer nam u goste dolazi selekcija Njemačke, te je i ova utakmica s početkom u 20:45 sati.

Samo tri dana kasnije izabranici Save Miloševića će ponovo pred našim navijačima igrati meč, a u goste nas stižu Mađari. I ovaj meč igra se od 20:45 sati.

Grupnu fazu Lige nacija naš tim završava u novembru kada nas ponovo čekaju dva susreta. 16. novembra idemo u goste Njemačkoj (20:45 sati), a u zadnjem kolu koje se igra 19. novembra bh. ekipu čeka duel na domaćem terenu protiv Nizozemske (20:45 sati).

Oglasi

Međutim, sigurno da je trenutni fokus naše reprezentacije samo na baražu za Evropsko prvenstvo koje nas očekuje idućeg mjeseca.

Bh. reprezentacija u Zenici dočekuje 21. marta selekciju Ukrajine u polufinalu baraža, a u slučaju pobjede igramo na Grbavici protiv boljeg iz duela Izrael - Island. Finalni meč baraža za EP na rasporedu je 26. marta.

I Hrvatska i Srbija saznali svoje rasporede utakmica

Također, u Ligi A pored naše grupe čeka nas još mnogo sjajnih utakmica, a u istom rangu nalaze se i naši susjedi Hrvatska i Srbija.

Grupa A: Hrvatska, Portugal, Poljska, Škotska

Oglasi

Grupa B: Italija, Belgija, Francuska, Izrael

Grupa D: Španija, Danska, Švicarska, Srbija

Hrvatska 5. septembra igra u gostima protiv Portugala, a tri dana kasnije na istom terenu dočekuje Poljsku. 12. oktobra Hrvati dočekuju Škotsku, pa tri dana kasnije gostuju Poljskoj.

U novembru će Hrvati prvo u goste Škotskoj, ali Ligu nacija završavaju 18. novembra na svom terenu derbijem protiv Portugala. Sve ove utakmice igraju se u terminu od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Srbija Ligu nacija otvara također 5. septembra na svom terenu protiv Španije, a tri dana kasnije Orlovi gostuju Danskoj.

U oktobru ih čeka susret protiv Švicarske na domaćem terenu (12. oktobar), pa potom gostovanje Španiji (15. oktobar). I na krjau 15. novembra idu u goste Švicarskoj, pa tri dana kasnije u zadnjem kolu na svom terenu dočekuju Dansku.

Top Komentari

hamdi kurtes
Al će da nas kar*ju.
0 0
plemic
evo još jedne prilike za bruku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi