Nagelsmann, Voller i selektor Mađarske Rossi govorili o utakmici sa Bosnom i Hercegovinom

Nakon žrijeba grupa za Ligu nacija

Nagelsmann, Voller i selektor Mađarske Rossi govorili o utakmici sa Bosnom i Hercegovinom

E. Oštraković

Danas je obavljen žrijeb za ovogodišnje izdanje Lige nacija, a svoje protivnike u A diviziji saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tako je naša reprezentacija smještena u grupu C, a sa Bosnom i Hercegovinom u grupi su još i Nizozemska, Njemačka i Mađarska.

Nakon što su ranije svoje komentare dali prvi čovjek NSFBiH Vico Zeljković, te Zvjezdan Misimović i selektor Milošević, pojavili su se i komentari naših protivnika.

"Ovo je zanimljiva grupa sa jako dobrim utakmicama. Već smo spremni za Nizozemsku protiv koje ćemo igrati u martu. Ipak, najvažnije je dobro Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Nagelsmann.

Sa njim se složio i sportski direktor DFB-a Rudi Voller.

"Ovo su jako dobri i teški protivnici. Utakmica sa Nizozemskom je naravno najbolja u našoj grupi", kratko je rekao Voller.

Oglasi

Svoj komentar dao je i Marco Rossi selektor Mađarske.

"Naš omjer protiv Bosne je brilijantan. Nismo nikada izgubili od njih i nadamo se da će tako i ostati. Navodno su Njemačka i Nizozemska jači, a mi i Bosna smo tu negdje.

Najvažnije je ono što se desi na terenu. Idemo utakmicu po utakmicu", rekao je između ostalog Marco Rossi.

Šta su rekli Zeljković, Misimović i Milošević?

"U veličanstvenoj dvorani "Maison de la Mutualité" u Parizu održan je ždrijeb za UEFA Ligu nacija. Dobrim rezultatima u prethodnom izdanju ovog takmičenja zaslužili smo povratak među fudbalsku elitu.

Oglasi

Očekuju nas utakmice koje će sigurno puno značiti reprezentaciji, a posebno mladim igračima, jer ćemo se natjecati s najboljim što europski nogomet u ovom trenutku nudi. Nema potrebe trošiti riječi o našim rivalima, višestrukim prvacima starog kontinenta za koje igraju neki od najboljih svjetskih nogometaša", napisao je Vico Zeljković.

Komentar je dao i selektor Savo Milošević.

"Zasad ne gledamo prema Ligi nacija. Grupa očekivana s obzirom da u Ligi A Lige nacija nema "poželjnijih" protivnika", rekao je Milošević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nešto ranije svoj komentar dao je i Zvjezdan Misimović.

"Možemo biti zadovoljni. Iako bismo realno u svakoj grupi bili autsajderi mislim da je moglo i gore. Biće zanimljivo, ali sada gledamo samo na Ukrajinu", rekao je kratko Misimović.

Top Komentari

VelezovacMostar
Pozdrav svima. Ima jedna mogućnost da se BiH kvalifikuje na Evropsko fudbalsko prvenstvo bez igranja polufinala i finala baraža. Ne znam da li ste u toku da je 12 država bliskog istoka (fudbalskih saveza) tražilo od FIFE da se Izrael izbaci iz budućih baražnih utakmica za EP. Ako FIFA izbaci Izrael, što nije nemoguće pod velikim pritiskom onda ostaju 3 zemlje u baražu, što znači da će jedna proći direktno na EP bez igranja utakmica baraža a druge dvije će se boriti kroz baraž utakmicu za EP. Činjenica je da od ove tri zemlje samo je naša BiH u A diviziji lige nacija dok su Ukrajina i Island u B diviziji lige nacija u Evropi što znači da bi mi po tome što imamo najbolji plasman mogli proći direktno a Ukrajina i Island da igraju baraž za odlazak na EP. Ovo vam ozbiljno govorim. Trebao bi neko iz našeg FS BiH poslati protestnu notu FIFI tražeći da se izbaci Izrael iz baraža i mogućeg učestvovanja na EP zbog rata u Gazi kao što je izbačena Rusija u zbog rata u Ukrajini, sve drugo bi bila nepravda prema Rusiji i dvostruki Evropski standardi! Naš plasman nam je svima u državnom interesu (uspjeh, ponos, novac..). Širite ovo dalje i sretno nam bilo!
3 3
Medo-Brundo
Samo nas madjar spomenuo. Opet naslov sranje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi