Shevchenko otkrio šta se reprezentaciji Ukrajine desilo 1999. godine u Moskvi: "Spavali smo..."

Već tada su vidjeli tu netrpeljivost

Shevchenko otkrio šta se reprezentaciji Ukrajine desilo 1999. godine u Moskvi: "Spavali smo..."

Endin Čaušević

Legendarni ukrajinski fudbaler Andriy Shevchenko svakodnevno pokušava javno na sav glas da priča o ratu koji se dešava u njegovoj zemlji.

Rusija je prije dvije sedmice izvršila invaziju na Ukrajinu i očekivali su da će za svega nekoliko dana da preuzmu vlast, ali su Ukrajinci pokazali nevjerovatan otpor i odlučili su da brane svoju domovinu.

Dešavanja u Ukrajini iz dana u dan šokiraju svjetsku javnost, a mnogi poznati sportisti iz ove zemlje na sve načine pokušavaju svijetu da pokažu šta se dešava u njihovoj zemlji tokom ruske invazije.

Tu je nekako najaktivniji Shevchenko koji se pojavljuje često u javnosti, te je prije nekoliko dana zaplakao u jednoj emisiji zbog svih tortura koje njegov narod trenutno proživljava.

Shevchenko je poručio da Ukrajina nikada neće oprostiti Rusiji za ovo što je napravila, ali je poručio da njega to nije iznenadilo jer je netrpeljivost između njih ogromna već godinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukrajinac se prisjetio i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te utakmica iz 1999. godine upravo protiv Rusije. Već tada je bilo jasno da Rusi baš i ne podnose Ukrajince, a Shevchenko je to vidio iz prve ruke na revanšu u Moskvi.

"Prvu utakmicu smo dobili sa 3:2 u Kijevu. Revanš se igrao u Moskvi i završio je remijem - 1:1. Zabio sam gol iz slobodnog udarca u zadnjoj minuti za 1:1. To je bilo 1999. godine i već tada sam vidio tu netrpeljivost prema nama. Noć prije utakmice smo zbog naše sigurnosti morali spavati u zgradi ambasade Ukrajine u Moskvi", rekao je Shevchenko.

Top Komentari

HarisADP
Razlika izmedju crnogoraca i srba je ista ko između ukrajinaca i rusa. Original. Zato volim ukrajinski narod. Otkako postoje Ukrajinci i Crnogorci terorisu ih rusi i srbi!!!
12 4
StarMoVe
Đaba sve oni uvjek kukaju kako su oni ti koje uvjek neko tlaci I ubija kuku lele..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti