Reprezentativac Finske mora u vojsku!

Ima 27 godina

Reprezentativac Finske mora u vojsku!

A. Čaušević

Prvi zvanični susret između Finske i BiH na programu je u subotu. 

Meč na stadionu Ratina igrat će se u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, a posljednjih dana obje selekcije se intenzivno pripremaju za taj meč.

Jenda od uzdanica u selekciji Finske bit će i fudbaler Minnesota Uniteda, Rasmus Schuller koji do kraja ove godine mora odslužiti vojni rok.

Ovaj 27-godišnjak je rekao da će tu dužnost ispuniti na jesen u školi za sport u Santahamini.

"Na jesen ću početi sa služenjem, sve sam dogovorio sa školom. Zvanični početak služenja je 14 oktobra, ako se s Minessotom plasiram u play-off morat ću služiti rok i neću moći igrati", rekao je Schuller koji će morati odslužiti najmanje 155 dana.

Finci će u naredna dva meča osim sa Bosnom i Hercegovinom igrati sa Lihtenštajnom, a ovaj veznjak očekuje osvajanje punog plijena.

"Sitaucija u timu je dobra. Dobro smo započeli kvalifikacije. Raspored je dobar za nas. Bosna kući i Lihtenštajn vani. Dobre su šanse da osvojimo šest bodova, to bi nas dovelo u odličan položaj", rekao je Schuller.

Schuller je do sada odigrao 30 utakmica u dresu reprezentacije Finske, u ovim kvalifikacijama protiv Italije je sjedio na klupi, a protiv Armenije je dobio šansu za klupe.

Meč Finska - BiH počinje minutom šutnje, Poljaci na centru

Glavni arbitar utakmice Finska - BiH će biti Daniel Stefanski, dok će mu asistirati Marcin Boniek i Dawid Igor Golis. Za četvrtog sudiju je delegiran Krzysztof Jakubik.

Stefanski ima 41 godinu i FIFAin bedž nosi od 2013. godine te će mu ovo biti prvi susret kojeg će suditi u kvalifikacijama za EP.

Do sada je sudio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka, dok je osam puta bio i delegiran za mečeve grupne faze Europa lige.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, susret će početi s minutom šutnje kako bi se odala čast Lennartu Johanssonu, bivšem predsjedniku UEFA-e koji je preminuo u utorak.

Utakmica Finska - BiH igra se u subotu od 18 sati po centralnoevropskom vremenu. Bh. ekspedicija će se put Skandinavije zaputiti sutra ujutro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije