Reprezentativac Sierre Leone se povrijedio zbog crne magije: "Znam ko mi je to napravio"

Poručio je da zna ko mu je to uradio

Reprezentativac Sierre Leone se povrijedio zbog crne magije: "Znam ko mi je to napravio"

E. Čaušević

Igrač belgijskog Sint-Truidena, Mohamed Buya Turay, oporavlja se od povrede koju je zadobio igrajući za reprezentaciju, ali je sve šokirao objašnjenjem kako se povrijedio.

Ovaj 24-godišnji napadač inače igra za Sierra Leone, a u klub se vratio sa povredom palca na desnoj nozi. Međutim, kada je Turay pokušao da objasni kako je došlo do povrede svi su počeli da mu se smiju.

On je igrao u remiju protiv Lesotha prošle sedmice, a zbog povrede nije nastupao u meču protiv Benina. Turay zvanično ima povredu palca desne noge iako fiziotarapeuti nisu mogli da shvate na koji način je došlo do povrede.

No, u razgovoru za BBC ovaj napadač poručio je da se uspješno oporavlja, te je izjavio da je za sve kriva crna magija. Turay je svima rekao da sumnja da je neko bacio čini na njega jer zna da se nije povrijedio na utakmici protiv Benina.

"Skoro sam se oporavio od povrede. Nisam imao povredu palca dok sam igrao protiv Lesotha jer niko me nije nagazio ili udario. Onda sam počeo osjećati bol u palcu kada smo se vratili u hotel. To sam rekao našem doktoru, ali on nije mogao da otkrije šta nije u redu".

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Bolovi su bili sve jači i nisam mogao da treniram. Na kraju su se bolovi proširili na cijenu nogu i zvao sam porodicu da me vode doktorici iz našeg sela koja se bavi alternativnom medicinom. Ona mi je rekla da me palac boli jer sam stao na neku crnu magiju. Crnu magiju na mene je bacila osoba koja želi da mi uništi karijeru".

"Doktorica mi je rekla da koristim alternativnu medicinu za oporavak jer ako budem išao u bolnicu i slušao doktora u reprezentaciji oni mi neće moći spasiti palac, ali ni karijeru. Vjerujem u sve to i znam da je istina. Neću otkriti identitet osobe koja mi je to uradila jer i to ću sam da riješim".

Top Komentari

Adnanos
Sreca nije bijela magija.
1 0
Guber
I kod nas se ovako povređuju mora da su sihiri u pitanju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi