Revija preokreta i trijumf Rossonera protiv Sampdorije
Nakon večerašnje utakmice Milan i Sampdoria su izjednačeni na tabeli Serije A, a oba tima imaju po 15 bodova iz 10 utakmica (Foto: EPA)

Tri boda Milanu

Revija preokreta i trijumf Rossonera protiv Sampdorije

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana pobijedili su na San Siru Sampdoriju sa 3:2 u susretu 10. kola Serije A.

Zanimljiv meč viđen je u duelu ovih ekipa, a na kraju su Rossoneri nakon dosta preokreta došli do tri boda.

Dobro je Milan ušao u meč i u 17. minuti golom Cutronea dolaze do vodstva od 1:0, ali je radost domaćih igrača i navijača kratko trajala.

Već četiri minute kasnije Sampa je izjednačila, a pogodio je Saponara (1:1). U 31. minuti potpuni preokret, a ovog puta je pogodio Quagliarella za vodstvo gostiju iz Genoe od 1:2.

Ipak, Milan je u 36. minuti izjednačio. Cutrone je ovog puta asistent, a pogodak za 2:2 postiže Gonzalo Higuian.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Rossoneri u 62. minuti dolaze do gola koji im je donio tri boda. Pogodio je Suso za konačan rezultat meča od 3:2.

Serie A, 10. kolo:

Milan - Sampdoria 3:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
Milan ima isti broj bodova uz utakmicu manje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi