Revolveraški okršaj Hazarda i Džeke u fantastičnom meču

Chelsea - Roma 3:3

Revolveraški okršaj Hazarda i Džeke u fantastičnom meču

Edmir Škorić

U fantastičnom meču Chelsea je vodio 2:0 protiv Rome, na kraju je završeno rezultatom 3:3

Od početka se vidjelo da nas na Stamford Bridgeu čeka puno uzbuđenja, no ruku na srce, nismo mogli ni pretpostaviti da ćemo u zapadnom Londonu vidjeti šest pogodaka i čak tri u mreži domaćeg golmana Thibauta Courtoisa.

Golijadu je otvorio David Luiz fantastičnim udarcem i pogotkom u 11. minuti. 

Redale su se šanse, da bi u 37. minut Plavci došli do 2:0, pošto je Eden Hazard jednu odbijenu loptu poslao u mrežu gostiju iz Rima.

Ubrzo je Aleksandar Kolarov snažnim udarcem iskosa s lijeve strane smanjio na 2:1, da bi u nastavku Edin Džeko imao svoj šou.

Bh. reprezentativac u 64. minuti postiže iz voleja prelijep pogodak, a onda u 70. minuti glavom loptu šalje iza leđa nemoćnog Courtoisa za veliko slavlje Rome.

Ipak, Hazard je u 75. minuti pogodio za 3:3 i stavio tačku na i na ovaj nevjerovatni revolveraški obračun i derbi u grupi u kojoj su i Atletico i Qarabag. 

Chelsea je vodeći u grupi C sa sedam bodova, Roma ima pet, Atletico dva i Qarabag jedan bod. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Drugi engleski predstavnik, Manhester United, slavio je s 1:0 u Lisabonu protiv Benfice u 3. kolu grupe A i Crveni vragovi imaju maksimalnih devet bodova. Jedini gol na meču postigao je Marcus Rahsford uz pomoć domaćeg golmana Svilara. 

Duel CSKA i Basela pripao je Švicarcima, koji su slavili s 2:0 i trenutno su na drugom mjestu sa šest bodova. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi