Rezervista Adrian donio novu pobjedu Atletico Madridu

Celta pružila dobar otpor na Vicente Calderonu

Rezervista Adrian donio novu pobjedu Atletico Madridu

A. Haznadarević

Atletico Madrid je meču sedamnaestog kola španske Primere dosta teško došao do pobjede nad Celtom, a slavila je drugoplasirana momčad lige sa minimalnih 1:0.

Otvoreno su krenuli i jedni i drugi, a izglednije prilike imao je Atletico, koji je u 12. minutu bio jako blizu pogotku, ali šut Kokea je odsjeo na stativi.

 

Redale su se prilike, ali ipak gosti iz Viga su bili nesavladivi, pa se na odmor otišlo bez promjene rezultata.

 

U nastavku igre slična slika, a kako domaći nisu uspijevali napraviti nešto ozbiljnije, trener Simeone u 72. minutu igre povlači ključni potez, uvodeći Adriana u igru umjesto Diega Coste.

 

Samo pet minuta bilo je dovoljno Adrianu da postigne pogodak, te svojoj ekipi na kraju donese pobjedu, i bitna tri boda za nastavak utrke sa Barcelonom.

 

Treba spomenuti i to da je Atletico meč završio sa igračem manje, nakon što je Miranda u 85. minutu susreta dobio drugi žuti karton.

 

Primera, 17. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid - Celta Vigo 1:0 (Adrian 77)

 

Golazo de Adrian @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije