Riad Bajić majstorijom srušio Fenerbahče!

Super liga Turske

Riad Bajić majstorijom srušio Fenerbahče!

M. Šljivak

Konyaspor je u 26. kolu turske Superlige savladao na svom terenu istanbulskog velikana Fenerbahče rezultatom 1:0.


Trojica bh. fudbalera zaigrala su od prve minute na ovom meču. U vrhu napada je bio Riad Bajić, a u veznom redu Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović.

Konyaspor je odigrao odlično prvo poluvrijeme. Imali su nekoliko sjajnih šansi da povedu, a u 41. minuti su im se isplatili svi napadi. Riad Bajić je uhvatio sjajan volej i pogodio je za prednost svog tima od 1:0.

Nastavak meča očekivano donosi nešto aktivniju napadačku igru Fenerbahčea, ali njihovi napadi su bili poprilično jalovi i bezopasni.

Gostima je olakšao i sudija meča koji je u 67. i 77. minuti isključio dvojicu fudbalera domaćeg tima, ali to gostima nije previše pomoglo.

Do kraja utakmice Konyaspor je uspio da sačuva prednost i došao je do vrijedne pobjede u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bajić i Milošević su odigrali 80 minuta meča, a Hadžiahmetović je odradio kompletan meč.

OVDJE POGLEDAJTE majstorski gol bh. fudbalera.

Top Komentari

tbra
Majstorski
5 1
Hakkinen
Bravo Riade Bajiću..... Bravo momak
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi