Ribery u Italiji: Otkrio zašto je izabrao Fiorentinu
Foto: EPA

Veliko pojačanje za tim iz Firence

Ribery u Italiji: Otkrio zašto je izabrao Fiorentinu

Franck Ribery nakon više od deset godina provedenih u Bayernu preselio je u Italiju.

Nakon što je postalo jasno da neće ostati u Bavarskoj, Riberyjevo ime se dovodilo u vezu s brojnim klubovima, ponajviše onim iz Saudijske Arabije, no on je na kraju ostao u Evropi.

Sljedeća stanica u karijeri ovog iskusnog fudbalera bit će Fioretnina s kojom će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni, a nekoliko stotina navijača svih uzrasta danas ga je dočekalo u Firenci, poručivši mu kako je dobrodošao. 

Prijemom je, naravno, oduševljen bio i sam Ribery koji je otkrio kako je veliku ulogu u njegovom prelasku u Fiorentinu odigrao je njegov bivši saigrač Luca Toni, koji u Fiorentini ujedno uživa i legendarni status.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam što sam s porodicom ovdje. Pregovori s Fiorentinom trajali su nekoliko dana, da dođem nagovorio me i Toni, koji mi je rekao kako se radi o sjajnom klubu u prelijepom gradu", kazao je Ribery.

Službeno predstavljanje Riberyja bit će upriličeno sutra.

Top Komentari

xhx19313
Ovo je trenutno najbolji posao koji Google plaća. Prvi mjesec primio sam 27936 eura za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah mi je kući ponuđeno najmanje 7645 do 9264 eura sedmično. ------>>>> WebJob33.Com
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi