Umjesto sreće suze kao da se nebo otvorilo: Bila je dovoljna "sitnica" da mu se svijet okrene

Preživio siromštvo i pokušaj ubistva te postao zvijezda

Umjesto sreće suze kao da se nebo otvorilo: Bila je dovoljna "sitnica" da mu se svijet okrene

A. Čaušević

Životna priča pojedinih igrača je poput filmova. 

Brazilci slove za najtalentovanije fudbalere svijeta. Kako uglavnom odrastaju u siromaštvu izlaz uglavom traže u fudbalu. Neki uspiju, neki ne.

Kada stigne pozive iz Evrope brazilski fudbaleri ne razmišljaju previše. Takav je bio i slučaj sa Richarlisonom, iz sportskog ugla itekako drskim, ali i odličnim fudbalerom Tottenhama.

Odlični napadač je sa 25 godina konačno dočekao da zaigra u Ligi prvaka. Bio je to debi kojeg nikad neće zaboraviti. Zabio je dva gola u pobjedi nad Marseilleom.

Nakon što je sudija odsvirao kraj Richarlison je bio najsretniji čovjek na svijetu, sve do momenta kada je krenuo ka tribini da se pozdravi sa svojim fanovima.

Kada je tamo došao umjesto da se raduje počeo je plakati kao da se nebo otvorilo. Ugledao je roditelje i jednostavno se slomio.

Oglasi

Prvo je počeo plakati Richarlison, zatim njegov otac Antonio te majka pa i ostala rodbina. Bio je to zaista emotivni trenutak.

San ovom fudbaleru je uvijek bio da zaigra u Ligi prvaka i na kraju je uspio u tome. Upravo je to i glavni razlog ovog "emotivnog" sloma.

Igranje za najvećem nivou je nagrada za pakao kojeg je Richarlison prošao kao dječak jer mu je jedne prilike pištolj stavljen na čelu pošto ga je lokalni mafijaš zamijenio sa drugim dilerom.

"Većina prijatelja je prodavala drogu na ulici jer im je to bila laka zarada i donosila je dosta novca, a ja sam prodvao sladoled i prao automobile jer sam znao da je to ispravna stvar", kazao je ovaj fudbaler svojevremeno.

Oglasi

Fudbal je igrao u poderanim papučama, vrlo često i bos. Bio je odlučan da ispuni svoj san. Život mu se promijenio kada je napunio 16 godina. Tada mu je lokalni biznismen dao prve kopačke.

S igranjem fudbala je počeo u Americi Migeiro, zatim slijedi transfer u Fluminense gdje su evropski klubovi počeli da prepoznaju njegov talenat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Evropu je stigao 8. agustua 2017. godine za 12 miliona eura. Zatim su uslijedila dva ogromna transfera. Prvo u Everton za 40, a zatim u Tottenham za 58 miliona.

Postao je i standardan član reprezentacije Brazila. Njegov kvalitet, sportski bezobrazluk i drskost ga čine stalnom opasnošću po protivničke odbrane.