Richarlison potpisao za Tottenham, Jack Wilshere ga ismijava

Spursi dovode Brazilca

Richarlison potpisao za Tottenham, Jack Wilshere ga ismijava

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Richarlison pojačao je momčad Tottenhama.

Sve je dogovoreno, a danas je stigla i zvanična potvrda transfera Richarlisona, koji je iz Evertona prešao u Tottenham za oko 60 miliona funti, kada se uračunaju bonusi.

Richarlison će pojačati konkurenciju u napadu Spursa pored Harryja Kanea i Son Heung-mina. Brazilac je na kraju odabrao Tottenham na poziv Antonija Contea, iako ga je želio i Arsenal. Naravno, presudilo je i to što Spursi za razliku od gradskog rivala igraju u Ligi prvaka.

Bivši igrač Arsenala Jack Wilshere ismijavao je transfer Richarlisona, pa je kazao da bi bivši igrač Watforda bio dovoljan samo za klupu Arsenala.

"Ima 25 godina, nije star, ali mislim da tek treba da otkrije svoj potencijal i to bi Antonio Conte mogao napraviti, ali uvjeren sam da bi takav igrač sjedio na klupi u Arsenalu", rekao je Wilshere.

Ipak, Arsenal se bazirao na dovođenje centralnog napadača kao zamjenu za Alexandrea Lacazetta, koji se vratio u Lyon, a izbor je na kraju pao na Gabriela Jesusa, koji će iz Manchester Cityja preći za 45 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilski reprezentativac, Richarlison, postigao je 53 gola u 152 utakmice za Everton, a uskoro bi mu se u trebao pridružiti defanzivac iz Barcelone Clement Lenglet. 

Tottenham je ovog ljeta prethodno napravio tri potpisa, dovevši Yvesa Bissoumu, Ivana Perišića i rezervnog golmana Frasera Forstera.

Top Komentari

King_Kenny
...ako je Wilshere mogao igrati u tom Arsenalu onda moze i Eldar Civic,a ne Richarlison koji je dokazana klasa u EPL...Tottenham napravio odlican posao,a nije ni skupo placen s obzirom kakvi se panjevi danas masno placaju...recimo,taj Arsenal je onog invalida Pepea platio 70 i kusur miliona,a Richarlison je za njega Maradona.
2 2
user1655232295
Kakav maloupan komentar, kao da je Arsenal nivo koji uzma LS i PL svake godine, a oni ni top 4 ne mogu konstatno obezbjediti. Ricarlison prva postava Brazila, ako njima ne sjedi na klupi...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi