Ako Mbappe ode u Real Madrid zna se koga će PSG dovesti umjesto njega

Parižani su spremni na sve

Ako Mbappe ode u Real Madrid zna se koga će PSG dovesti umjesto njega

E. Čaušević

Francuski mediji objavili su sinoć da je sve veća mogućnost da Kylian Mbappe napusti PSG do kraja ljetnog prelaznog roka.

Mbappe je ponovo odbio ponudu PSG-a da produži ugovor koji ističe narednog ljeta, a čelnici francuskog kluba žele izbjeći mogućnost da on bez obeštećenja napusti Park Prinčeva narednog ljeta.

PSG je u nekoliko navrata nudio Mbappeu novi ugovor, ali je on to odbio i jasno je da ima želju da se okuša u nekom drugom klubu.

Francuskog napadača najviše povezuju s prelaskom u Real Madrid i kako piše Le Parisien čelnici PSG-a ne isključuju mogućnost da prodaju Mbappea u finišu ljetnog prelaznog roka ukoliko za njega dođe prava ponuda.

Već se špekuliše da Real Madrid sprema ponudu za napadača PSG-a, te se očekuje da ona bude oko 150 miliona eura.

Također, u PSG-u rade na tome da dovedu i zamjenu za Mbappea ukoliko on zaista napusti klub. Na listi želja nalazi se nekoliko igrača, ali čini se da je jasno ko će biti prva meta.

Naime, francuski mediji jutros su objavili da će PSG u slučaju prodaje Mbappea pokušati dovesti Richarlisona iz Evertona, te su spremni da za njega izdvoje oko 65 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Richarlison prethodnih sezona igra veoma dobro u Evertonu i jasno je da bi klub s Goodisona teško odbio takvu ponudu za Brazilca.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac ima ugovor do ljeta 2024. godine, a u Everton je došao prije tri godine iz Watforda za 40 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi